Кръгла маса на тема “Актуални проблеми, свързани с безопасността на

...
Кръгла маса на тема “Актуални проблеми, свързани с безопасността на
Коментари Харесай

Черна статистика: 23-ма загинали и 380 ранени при ПТП в област Благоевград от началото на годината

Кръгла маса на тематика “Актуални проблеми, свързани с сигурността на придвижването “ се организира в ЮЗУ „ Н. Рилски “ Благоевград. Събитието бе под егидата на регионалния шеф на област Благоевград, а участници бяха представители на разнообразни просветителни институции, на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, проверяващи служители на реда и други

Доц. доктор Рая Стоянова от Техническия факултет на ЮЗУ „ Н. Рилски “ очерта главната цел на събитието. Според нея субективният фактор е съществена причина за ПТП, съобщи БНР.

„ Целта на кръглата маса е с изключение на да уточни проблемте, свързани с сигурността на придвижването, да търсим и решения за недопускане на пътни произшествия. Днес е Андреевден, споделят, че денят нараства с по едно зрънце. Толкова откровено се надявам да си пожелаем с по едно зрънце всеки ден да нараства толерантността на пътя, сигурността на пътя, грамотността на водачите на МПС. Повечето ПТП са свързани със субективния фактор, с водачите “ – безапелационна е доцент Стоянова, която е хабилитиран специалист „ Автотехническа експертиза “.

От началото на годината до 29 ноември на територията на област Благоевград са регистрирани 760 ПТП, 489 са единствено с материални вреди. 271 са тежките ПТП с 23 починали и 380 ранени. Проведени са 318 профилирани полицейски интервенции, открити са 106 позитивни проби за приложимост на алкохол и 58 за приложимост на наркотични субстанции. 201 са неправоспособните водачи, а с превишена скорост са регистрирани 27 002 водачи. Статистически данни изнесе старши контрольор Славчо Ангелов.

След кръглата маса се организира обучителен семинар.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР