Кръг преди края на сезона в Световната купа Мартен Фуркад

...
Кръг преди края на сезона в Световната купа Мартен Фуркад
Коментари Харесай

Мартен Фуркад спечели Световната купа по биатлон за седма поредна година

Кръг преди края на сезона в Световната купа Мартен Фуркад си подсигурява спечелването на Големия бистър глобус в биатлона. За седма поредна година французинът победи с оценката, като сподели необикновено неизменност през целия сезон.

Фуркад победи в последното гонене в съветския зимен център Тюмен, побеждавайки огромния си противник Йоханес Тингес Бьо.

Французинът усъвършенства личния си връх, откакто преди него никой не е печелил толкоз следващи огромни глобуси в биатлона. Той към този момент има 74 победи в Световната купа и се приближи единствено на една от именития Оле Ейнар Бьорндален. След като преди година се изравни с него по международни купи, в този момент биатлонистът от Перпинян излиза еднолично отпред.

Преди последния всеобщ старт, който е в неделя Фуркад математически си подсигурява, че не може да бъде изпреварен от Бьо. Той има 1116 точки, а норвежецът остава с 1028 след 21 съревнования.

it's another stellar podium in #TMN18 for the men's pursuit:@martinfkde takes win and pursuit globe, while @7ohannesbo is second with a great comeback, just like @hoferluki who's 3rd! Join them for the medals on https://t.co/Z1cUg23KzHpic.twitter.com/r26aqGVyWX
— IBU World Cup (@IBU_WC) March 24, 2018

В 20-те старта, в които взе присъединяване французинът непрекъснато беше на подиума, като завоюва девет съревнования. Освен това Фуркад завоюва и трите дребни купи в обособените дисциплини – спринт, самостоятелно и гонене. В неделя той може да завоюва и тази в всеобщия старт.

В Тюмен Фуркад приключи за 32:02.7 минути и направи единствено една неточност в стрелбата си. Той беше доста постоянен през цялата отдалеченост и не позволи никой да го приближи в трасето от 12.5 километра.

Бьо приключи на 47.9 секунди след спечелилия, откакто направи една неточност при третата си пукотевица. Той обаче компенсира с необикновено тичане, откакто започва едвам 14-и. Норвежецът беше най-бърз в бягането, с повече от 30 секунди пред Фуркад.

Подиумът добави италианецът Лукас Хофер, който беше единственият биатлонист без неточност в стрелбата. Хофер, сходно на Бьо започва със заден номер, само че беше доста постоянен по всички индикатори. В последна сметка той приключи с пасив от 1:08.4 минути след спечелилия.

Българските биатлонисти не съумяха да влязат измежду първите 30 в преследването. Владимир Илиев дойде 40-и с общо седем неточности в стрелбата с закъснение 4:49 минути след Фуркад. Илиев обаче направи доста положително тичане, като имаше 10-и резултат.

Красимир Анев е 41-и с четири неточности на 5:06 минути, а Антон Синапов – 55-и на 6:50 със седем пропуща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР