Кръг преди края на редовния сезон в група В (Изток)

...
Кръг преди края на редовния сезон в група В (Изток)
Коментари Харесай

Дунав спечели Висшата лига на Изток

Кръг преди края на постоянния сезон в група В (Изток) на Висшата лига при мъжете, обстановката е без смяна, като няма разбърквания измежду първите четири отбора.

Лидер продължава да бъде Дунав (Русе) който победи като хазаин Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 (25:9, 25:15, 25:16) . С това волейболистите на Русе са първи в групата с единадесет победи, единствено един изгубен гейм и актив от 33 точки.

Веднага след Дунав се подрежда отборът на Дея Спорт (Бургас), който заема втора позиция в таблицата. Представителите на Бургас надиграха като домакини Виктория Волей (Пловдив) с 3:0 (25:12, 25:20, 25:16) и са с 10 победи, две загуби и 29 точки. Отборът на Виктория Волей завърши присъединяване, като в последния кръг заради ротацията почива. Въпреки загубата пловдивчани резервират трето място в класирането, като не могат да бъдат изместени.



Виктория Волей отстъпи на Дея с 0:3 и приключи на трето място в класирането на група В

Четворката в групата към този момент се оформя от другия пловдивски отбор - ВК Строител. Пловдивчани надиграха като домакини Попово 09 с 3:0 (25:17, 25:20, 25:13) . След този триумф те са четвърти са с актив от четири победи, шест загуби и 13 точки.


Строител надигра Попово 09 с 3:0 и към този момент резервира четвърта позиция в таблицата

Със същия актив като Строител е и петият в подреждането Черноморец (Бяла) само че с 11 точки. Двата отбора имат отсрочен мач, плануван за 9 март. От развоя на срещата ще зависи кой от двата противника ще приключи на четвърта позиция и ще продължи на плейофи.Първите четири отбора след постоянния сезон в групата не престават на плейофи във Висшата лига.
Програма, резултати и краткотрайно класиране в група В (Изток) вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР