Kraft изтегля обработени филийки с американско сирене поради потенциална опасност от задавяне

...
Хранителният гигант Kraft Heinz обяви, че изтегля повече от 83 000
Коментари Харесай

Хранителният гигант Kraft Heinz обяви, че изтегля повече от 83 000 кутии с индивидуално опаковани филийки с преработено сирене Kraft Singles поради потенциална опасност от задавяне.

Компанията във вторник каза, че доброволното изтегляне е дошло, след като е открила, че една от нейните машини за опаковане позволява тънки ивици филм да останат върху резените сирене, след като опаковката бъде премахната.

„Ако филмът залепне за среза и не се отстрани, това може да е неприятно и потенциално да причини запушване или опасност от задавяне“, казаха от компанията.

Изтеглянето се отнася за 16-унции Kraft Singles Американско пастьоризирано приготвено сирене със срок на годност между 10 януари 2024 г. и 27 януари 2024 г., както и групови опаковки от три килограма Kraft Единично американско приготвено пастьоризирано сирене със срок на годност между 9 януари 2024 г. и 13 януари 2024 г.

Компанията каза, че е открила проблема, след като е получила няколко оплаквания от клиенти относно откриване на залепнала пластмаса на парче, като шестима клиенти се оплакват от задушаване и запушване на продуктите.

Няма съобщения за наранявания или сериозни здравословни проблеми, според Крафт.

Крафт каза, че оттогава е поправил опаковъчната машина и е инспектирал всички други машини за обработка.

Всички клиенти, закупили изтеглен артикул, могат да го върнат в магазина, от който е закупен, за замяна или възстановяване на сумата, каза Крафт.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР