Крадците откраднаха част от останките на Махатма Ганди по вереме

...
Крадците откраднаха част от останките на Махатма Ганди по вереме
Коментари Харесай

Откраднаха пепел от Махатма Ганди и оскверниха снимки за 150-ия му рожден ден

Крадците откраднаха част от останките на Махатма Ганди по вереме на честванията за неговия 150-и рожден ден, оповестява БиБиСи. Пепелта е взета от мемориал в централна Индия, където се пази от 1948 година - годината на убийството на Ганди от хиндуистки екстремист.

Крадците са написали " изменник " със зелена багра върху фотоси на водача на независимостта. Някои хиндуистки хардлайнери гледат на Ганди като на изменник за неговото покровителство за хиндуистко-мюсюлманско единение, макар че самият Ганди е религиозен хиндуист.

Полицията в Рева, в щат Мадхя Прадеш удостоверява, че проверяват кражбата на основата на дейности, " нездравословни за националната интеграция " и евентуално нарушение на мира.

Мангалдип Тивари, надзирател на мемориала на Бапу Бхаван, където се съхранява пепелта разяснява, че кражбата е " срамна ". " Отворих портата на Бхаван рано сутринта, тъй като беше рожден ден на Ганди. Когато се върнах към 23 часа, открих, че тленните остатъци на Ганди са изчезнали и неговата фотография е надраскана. "

Полицията предприе дейности, откакто Гурмет Сингх - водач на локалната политическа партия Конгрес, подава тъжба. " Тази полуда би трябвало да спре. Призовавам полицията на Рева да ревизира камерите за видеонаблюдение, конфигурирани в Бапу Бхаван ", разяснява Сингх.

Ганди управлява придвижване за ненасилствена опозиция против английското колониално ръководство в Индия, вдъхновявайки хората по целия свят. Повечето индийци към момента го почитат като " бащата на нацията ".

Но хиндуистките хардлайнери в Индия упрекват Ганди, че е предал хиндусите, че е промюсюлмански надъхан и даже за разделянето на Индия и кръвопролитието, което бележи отделянето на Индия и Пакистан след независимостта от Англия през 1947 година Той е погубен от хиндуистки екстремист през януари 1948 година

След гибелта му пепелта му е разпилян в река, в сходство с хиндуистката религия. Въпреки това, част от пепелта му е изпратена из цялата страна в разнообразни мемориали - в това число този в Бапу Бхаван. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР