Крадците обират най-много апартаменти в кварталите "Младост" и "Студентски град".

...
Крадците обират най-много апартаменти в кварталите "Младост" и "Студентски град".
Коментари Харесай

В два столични квартала е нещо страшно! Престъпниците налитат там като мухи, защото...

Крадците обират най-вече жилища в кварталите "Младост " и "Студентски град ". В тях са станали 426 взломни обири от началото на годината досега.

Конкуренция с 66 случая по-малко им вършат "Слатина ", "Изгрев " и "Витоша ", които са ситуирани под региона на 1 РПУ.

Проверка на "Телеграф " демонстрира кои районни ръководства са най-потърпевши и кои са най-честите закононарушения.

Хората са пропищяват най-много от домовите крадци. Затова и взломните обири са максимален брой. Първи измежду деветте региона по осъществяване на този тип закононарушение е 7-о РПУ. Там са регистрирани 726 случая от началото на годината досега.

"Населението на "Младост " и "Студентски град " е в пъти по-голямо от това на други квартали. Тук има повече коли, повече жилищни здания, респективно и повече благоприятни условия за осъществяване на закононарушения. Знаете, че по-младите хора разполагат с повече и по-нова техника, телефони, преносими компютри. Освен това регионът е покрай "Цариградско шосе " и Околовръстното. по което става по-бързото отдръпване ", споделя шефката на 7-о РПУ Ани Петрова.

Хората от по-богатите квартали на столицата, като "Красно село ", "Борово " и така нататък също са пострадали от краджи, само че се подреждат на трето място по взломни обири с 346 случая.

За последните 10 месеца под региона на 6-о РПУ са откраднати 161 коли, имало е и 29 палежа, сочат данните на Министерство на вътрешните работи.

"Една от аргументите е, че под наша територия живеят най-състоятелните хора в столицата, тук са и южните квартали на София, където има огромни и скъпи къщи и вили, което от своя страна провокира апетитит на нарушителите ", разяснява още началникът на 6-о РПУ Милчо Милчов.

Най-спокойно районно в столицата, що се отнася до битовата престъпност, е 8-о РПУ. Една от главните аргументи за това е, че там няма първокласни парцели, които да изкушават вандалите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР