Крадци са разбили витрината на магазин и отмъкнали бюст на

...
Крадци са разбили витрината на магазин и отмъкнали бюст на
Коментари Харесай

Маскирани крадци откраднаха бюст на Христо Ботев

Крадци са разрушили витрината на магазин и отмъкнали бюст на Христо Ботев. За неуместния случай описа Нова тв, като притежателят на магазина споделя, че от 5 година поетът-революционер " посрещал гостите " в магазина му. Иначе е негово владеене от 20 година

По информация на очевидци причинителите били дегизирани със скиорски маски и пристигнали с такси. За секунди проникнали в комерсиалното помещение и напъхали скулптурата в чувал. Единия метнал великия стихотворец на рамо, до момента в който сътрудника му го придържал откъм гърба и изчезнали в близка пресечка.

От репортажа се вижда, че витрината безусловно е направена на сол, нищо друго от магазина не е пипнато.

Пострадалият разгласи единствено, че скулптурата е на прочут български създател.

Собственикът на открадната творба каза пред медията, че през годините му е намеквано доста настоятелно да се разделя с бюста или да го подарява. Затова допуска, че гарант на кражбата е различен колекционер.

Потърпевшият желае да направи и особено послание към този, който се е сдобил с гипсовия бюст на революционера:

" Дълги години съм го съхранявал - по този начин и той да се грижи, както аз! И да споделя на своите деца или другари, или любовници... де да знам. Че е обичал Ботев и е поръчал да го откраднат. "

За майсторството на крадците приказва и това, че охранителите от СОД пристигнали за две минути, само че към този момент нямало и диря от причинителите.

Обраният Станислав Найденов безрадостно означи, че се надява Ботев да оцелее трети път - до момента към този момент е имало два: един път, когато го е намерил пренебрегнат и един път, когато са го реставрирали с другари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР