Крадец на парно е бил заловен след обследване с термовизионна

...
Крадец на парно е бил заловен след обследване с термовизионна
Коментари Харесай

Хванаха крадец на парно с термокамера

Крадец на парно е бил хванат след проучване с термовизионна камера през предишния отоплителен сезон. Това заяви инж. Филип Фиков, шеф "Дялово систематизиране и енергийни услуги " в "Топлофикация София ", пред радио "Фокус ".

Чрез специфична техника се виждат в алено местата в постройката, където има лъчение на топлота, т.е. където има течове. Облседването се прави от "Топлофикация " единствено при поискване от потребителите в етажната собсвеност като цената на тази услуга зависи от размера на постройката.

Пускат парното в София

Обследването може да бъде потребно, в случай че има подозрения за кражба. Заснемането на постройката ще покаже, в случай че има работещи радиатори и устройства, такива за които са заявили, че са спрели парното си. Това се вижда доста ясно на фотосите и в тези случаи етажната благосъстоятелност са в цялостното си право, въз основата на снимковия материал, да вземе решение дали съответният комшия да бъде глобен и по какъв метод, т.е. да му се начисли някаква сила. Миналата година е имало подобен случай.

"Това е доста потребна функционалност, която може да спомогне да се заловен кражбите, защото явно има недобросъвестни хора, които декларират, че не употребяват парно, а пък употребяват, само че за това заплаща някой различен. ", споделя Филип Фиков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР