Крадена песен скара фолкклорната прима Гуна Иванова и по-младата й

...
Крадена песен скара фолкклорната прима Гуна Иванова и по-младата й
Коментари Харесай

Крадена песен скара Гуна и Нелина! Обиняват се една друга за правата

Крадена ария скара фолкклорната прима Гуна Иванова и по-младата й колежка Нелина, разбра HotArena.

Двете певици се упрекват една друга за правата на баладата „ Българийо, ти, майко свята “, а неотдавна, на последното издание на „ Пирин фолк “, стана ясно, че част от мелодията е изкопирана от „ Месечинко, чакай “, която Тончо Русев написа за Роси Кирилова 20 година по-рано, написа „ Телеграф “.

На 30 октомври Пиринския славей ще чества половин век на сцената в зала 1 на НДК и е озаглавила юбилейния си концерт на въпросната ария. „ Нелина посегна и записа „ Българийо, майчице свята “, макар че правата за текста и музиката са у мен. Тя обаче не живее с България в сърцето си, на нея задачата й е комерсиална. Чула ме, че съм изпяла 100 пъти „ Българийо, ти, майко свята “ на един българин в Лондон, и решила, че и тя може да я яхне. Буквално един българин там си я изиска 12 пъти и на 13-ия му споделих, че хората най-после ще ме намразят “, споделя Гуна.

Думите й жегнаха русокоската, както и нейните издатели от „ Пайнер “. От тях научаваме, че са уредили писмено правата за песента с дъщерята на починалата Соня Балевска, която се води създател на музиката – Виолета Стилиану, и с текстописеца Веселин Маринов – Змея. „ Дори самата Гуна Иванова, поради възрастта си (70 г.), да не знае, то продуцентите й са наясно, че певица от ранга на Нелина, а и музикална компания „ Пайнер “, не би си разрешила да запише, да снима и да предложи артикул с неуредени авторски права.

Логичния отговор на въпроса за какво абсурдът се предизвика едвам в този момент очевидно се крие в устрема за малко повече медиен звук в навечерието на юбилейния й концерт “, написа още в писмото на „ Пайнер “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР