Кръчмите ни сервират питието с одеяло Новите правила на работа принудиха

...
Кръчмите ни сервират питието с одеяло
Новите правила на работа принудиха
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Кръчмите ни сервират питието с одеяло

Кръчмите ни сервират питието с одеяло

Новите правила на работа принудиха ресторантьорите да вземат незабавни ограничения, с цел да обезпечат оптималната претовареност на заведенията. Пловдивска верига разгласи, че подсигурява приятна атмосфера в градината си до края на вечерта, като раздава топли одеяла на клиентите си, научи " Марица ". Идеята е тези, които се заседят по масите до края на позволеното работно време в хладните вечери, да могат да се наметнат с ведомствените покривала.

Част от заведенията държат одеялата " на склад ", откогато влезе в действие възбраната за пушене на закрито и се употребяват в междинните сезони. Други пък занапред ще би трябвало влагат в наметки.

Кръчма с жива музика в ЖР " Тракия " пък небрежно прекрои сюжета и програмата стартира още по ярко - в 18 часа.

Популярен ресторант с голяма градина в Пловдив пък към този момент е конфигурирал мобилни отоплителни уреди навън, тъй като вечерите към момента са хладни. Инвестицията не е занапред, само че ще избави ситуацията, разясняват от заведението. В момента кафенета, питейни заведения и заведения за хранене могат да работят с лимитирано работно време - от 6 до 23 часа. Изненадващо, в последната заповед на министъра на опазването на здравето няма условие за разстояние сред масите и личният състав ще преценява на око дали няма скупчване на хора.

Ковид отхвърли 10 000 в Пловдивско от гласоподаване

Пандемията от ковид сигурно отхвърли близо 10 000 гласоподаватели от Пловдив и региона от вота в неделя. Толкова са болните и поставените под карантина, които трябваше да заявят мобилни урни, с цел да пуснат бюлетини. Крайният период за това изтече през вчерашния ден. Право да се възползват от секциите на колела имаха лекуващите се у дома 5711 поданици на региона и още 5576, които са под карантина. Оказа се, че в града подадените заявки са едвам 157, съгласно шефа на 16-а РИК Илиан Иванов. В Пловдив ще бъдат образувани шест мобилни секции - по една за всеки регион. Почти същия незабележим % искащи да гласоподават у дома регистрират и в Пловдив-област, където до последно прецизираха броя.

Щангист ще подвига мотел край пътя за Бачково

Братът на първенеца ни по щанги от близкото минало Яни Марчоков - Иван, има намерение да вдигне мотел, ресторант към него и собствен дом край Бачково. В момента Иван Марчоков е задействал процедура по промяна предназначението на земеделската земя за жилищно застрояване. Теренът, който е близо 15 дка, е някогашната фамозна прасковена градина по пътя за Бачково.

След като притежателите си отишли от този свят, Иван Марчоков купил градината, която дълго време пустееше. Сега желанието му е първо да си построи там дом, а по-късно - мотел с ресторант на първо равнище и стаи на второ и трето, излиза наяве от подаденото в РИОСВ-Пловдив капиталово желание.

" От години одобрявам този парцел, наоколо имах място и когато разбрах, че теренът се продава, го купих ", описа Иван Марчоков пред " Марица ". Бившият републикански първенец в щангите от години се занимава с ресторантьорство и строителство. Смята, че регионът, където се намира парцелът, има капацитет да се развива, защото наоколо минава остарял римски път и може да се провеждат разходки с коне и други атракции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР