КПП-тата остават, те работят и превърнаха Бургаско в лидер за

...
КПП-тата остават, те работят и превърнаха Бургаско в лидер за
Коментари Харесай

Демерджиев не очаква мигрантски натиск след земетресенията в Турция

КПП-тата остават, те работят и трансфораха Бургаско в водач за образец на Европейски Съюз, сподели министърът на вътрешните работи

Министерството на вътрешните работи следи изкъсо процесите, протичащи се в Турция след разрушителното земетресение от 6 февруари и са взети всички ограничения за възможна нова бежанска вълна. Това сподели на брифинг, почнал с час забавяне, пред постройката на ОДМВР-Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той посочи, че към този момент няма ясни индикации, че ще има напън и че каналджиите ще се възползват от създалата се обстановка в южната ни съседка.

„ Няма съществени напредвания в Турция, което ни кара да считаме, че идва нова вълна мигрантски напън. КПП-тата, сложени пилотно в Бургаска област по гледище на шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, ще останат. Те демонстрираха, че са доста сполучливи и работят за справяне с каналджиите. След няколко дни тук ще дойде представител на „ Европол ”, който специализира в незаконната миграция и въз основата на опита, насъбран в Бургаско, ще се сътвори проект за европейска организация. Превърнахме се в водачи за това по какъв начин би трябвало да се оправят страните с каналджийството и това се регистрира на всеки конгрес на запад ”, разяснява Демерджиев.

По мотив полемиката в обществото, предизвикана от жестокото ликвидиране на Иван Владимиров-Нав от съседа му – някогашен служител на реда, само че и от побоя на младо момче в Плевен от служители на реда в извънработно за тях време, министърът бе безапелационен: Случаите на полицейско принуждение не се усилват.



„ Много рядко полицията си разрешава да посегне на някого без да е предизвикана или без да има атакуван служител на реда. Служебното оръжие не би трябвало да стои заключено в сейф в извънработно време, те могат да го употребяват, само че би трябвало да преценят добре обстановката. Със сигурност би трябвало да се употребява, когато има директна заплаха, само че и сигурно мотив за това не би трябвало да е елементарен диалог със комшия ”, разяснява министърът.
Той изясни, че при казусът в Плевен са изгледани записи от всички охранителни камери. „ Младежът напълно не е подходил безобидно. Даже е предизвикал обстановката ”, сподели още Демерджиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР