Шефовете се колебаят да наемат на фона на слаби икономически перспективи, установява проучване

...
KPMG и Конфедерацията за наемане и заетост (REC), които са
Коментари Харесай

KPMG и Конфедерацията за наемане и заетост (REC), които са извършили проучването, казаха, че то е на фона на "чести доклади" за съкращения и продължаващо замразяване на наемането в много компании.

Най-нови разходи за живот: Цените на жилищата в един регион падат с 60% повече от средното темп за 29 месеца.

Клеър Уорнс от KPMG каза: „Последните резултати от проучването отразяват текущото лятно време – влажно, но с някои възможни ярки небеса на хоризонта.

„Специалистите по подбор на персонал ни казаха, че клиентите им все още не са достатъчно уверени в икономическите перспективи, за да се ангажират с постоянни наемания, което води до най-стръмния темп на спад на назначенията от юни 2020 г.“

Тя добави: „Бизнесът е също все още замразява наемането, с някои съкращения, което доведе до най-рязкото покачване на предлагането на работна ръка от декември 2020 г.

„Това е добра новина за работодателите, които имат още по-голям набор от кандидати за наемане, но с броят на наличните свободни работни места се увеличава с най-бавните темпове от близо две години и половина, предлагането и търсенето отново са извън равновесие. тъй като филмът надхвърля 1 милиард долара в боксофис продажби

Що се отнася до заплатите, проучването установи, че заплатите са „нараснали рязко“ за онези, които са успели да си осигурят нова постоянна работа, на фона на конкуренцията за квалифицирани кандидати и нарастващите разходи за живот .

Главният изпълнителен директор на REC Нийл Карбъри каза: „Пазарът на труда като цяло остава доста стабилен, със свободни работни места и заплащане, които все още се покачват, а безработицата е ниска, но в днешния доклад има смисъл, че икономиката ще се нуждае от известен растеж скоро да поддържа тази положителна картина.

„Постоянното наемане се забавя през цялата година. До известна степен това е нормализиране, тъй като бумът след пандемията отслабва, но също така се движи от несигурност.

„Наемането като цяло все още е на добро ниво и някои сектори остават под натиск от значителен недостиг на работна ръка, включително хотелиерство и строителство."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР