КПКОНПИ започна проверка в Община Луковит по постъпила информация за

...
КПКОНПИ започна проверка в Община Луковит по постъпила информация за
Коментари Харесай

КПКОНПИ влезе в община Луковит


КПКОНПИ стартира инспекция в Община Луковит по постъпила информация за непозволени дейности от хора на висши длъжности, оповестиха от комисията.

Изискват се документи и се снемат пояснения от чиновници на общинската администрация.

Проверяват се публични поръчки с възложител Община Луковит за ремонт и рехабилитация на пътната мрежа в интервала 2020 – 2021 година на обща стойност над 9 млн. лева

Предмет на инспекция са данни за съгласуваност на компаниите, спечелили публичните поръчки, с човек, заемащ висша обществена служба в общината.

Проверява се също строителство и фиктивно действие на къща за посетители в с. Дъбен, чието създаване е финансирано с европейски средства от Държавен фонд „ Земеделие “. Проверка е била осъществявана в предишни интервали от страна на ДФЗ. Понастоящем се изискват документи по данни за това, че сдружения, взели участие в построяването на къщата, са спечелили публични поръчки с възложител Община Луковит.

Проверява се и санирането на жилищни здания на територията на града, както и санирането на спортна зала в Луковит със средства по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Според постъпилата информация, изпълнителят на санирането има съгласуваност с родственици на разположение, заемащо висша обществена служба.

Обект на инспекцията са и продажби на аграрни земи от общинския аграрен фонд, осъществени на занижени цени, а купувачите са свързани с лице, заемащо висша обществена служба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР