КПКОНПИ установи нарушения в процедурите по поръчка на щадящи тестове

...
КПКОНПИ установи нарушения в процедурите по поръчка на щадящи тестове
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия откри нарушения в поръчката на щадящи тестове, извършена от МЗ

КПКОНПИ откри нарушавания в процедурите по поръчка на щадящи проби за деца, направена от Министерството на здравеопазването. Според оценка на антикорупционната комисия е, че избрани търговски сдружения са били толерирани и избрани доставки са били забавени, вследствие на което са били облагодетелствани компании и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването.

Събрани са данни за смяна на изискванията по процедурите на стадий сключване на контракт, след осъществена оценка и класиране на участниците, показват още от КПКОНПИ.

Всички материали са изпратени на прокуратурата, заради съществуване на данни за осъществени корупционни закононарушения.

Припомняме, че инспекцията стартира на 9 декември 2021 година от чиновници на дирекция „ Противодействие на корупцията “ по сигнали и по медийни изявления за позволени съществени нарушавания при избора на реализатори.

Изискани са документи, снети са сведения от министъра на опазването на здравето и министъра на образованието, заместник-министри от Министерство на здравеопазването, включително и от някогашния заместник-министър Димитър Петров, както и началник-кабинета на същото министерство, от ръководителите и членовете на комисиите за публичните поръчки, от представители на комерсиалните сдружения – участници в процедурите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР