КПКОНПИ спечели окончателно делото за конфликт на интереси срещу Стойчо

...
КПКОНПИ спечели окончателно делото за конфликт на интереси срещу Стойчо
Коментари Харесай

КПКОНПИ спечели делото за конфликт на интереси срещу Стойчо Кацаров

КПКОНПИ завоюва дефинитивно делото за спор на ползи против Стойчо Кацаров в качеството му на длъжностен министър на опазването на здравето . Това оповестиха от антикорупционната комисия.

Върховният административен съд (ВАС) анулира решението на първоинстанционния Административен съд - София град (АССГ) и удостовери постановеното от Комисията.

Върховните магистратите постановиха, че като министър Стойчо Кацаров е утвърдил документ в полза на обвързвано с него съдружие с нестопанска цел, само че в това време е заемал и изпълнявал длъжността министър.

Върховен административен съд показва, че Стойчо Кацаров е член и ръководител на УС на сдружението " Център за отбрана правата в опазването на здравето " от неговото основаване до 10.06.2021 година, датата, на която е премахнат по отношение на назначението му за длъжностен министър, като след освобождението му от държавното управление още веднъж влиза в управителния съвет. Магистратите акцентират, че е налице трайна връзка сред посочените субекти.

Стойо Кацаров е наказан да заплати санкция от 5 000 лева Той би трябвало да възвърне дневното си заплащане за деня, в който е бил в спор на ползи, подписвайки плана на Наредба и да заплати разноските по делото.
 ГЕРБ нападат Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата
ГЕРБ нападат Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата

Сигнал за три контракта с лечебни заведения и осъществени заплащания към тях

Коментар направи и самият Стойчо Кацаров. По думите му той е бил санкциониран не за това, че е направил нещо, а за това, че е взел участие в разискване. Според него му е наложена санкция за утопичен спор, в който даже и теоретично няма интерес.

Кацаров уточни, че Върховен административен съд не може да се гордее с това решение. Обратното би означавало, че няма никаква вяра за правдивост и господство на закона, разясни той.

Според него санкцията е част от цената, която заплаща, откакто дръзнал да се опълчи на могъщите подмолни ползи и схеми за кражба на държавни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР