КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в Софийски

...
КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в Софийски
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на имоти за над 871 хил. лв. от бившия зам.-министър в МОСВ Красимир Живков

КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в Софийски градски съд, в Окръжен съд - Пловдив и в Окръжен съд – Бургас на обща стойност 2 993 251, 27 лева В цената са включени и 12 недвижими парцела. Това оповестиха от пресслужбата на антикорупционната комисия.

Срещу Красимир Живков е импортиран иск в размер на 871 033,67 лева Претендират се идеални елементи от парцели в гр. София (два жилището и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в гр. Ботевград, аграрен парцел в гр. Правец и паркомясто в гр. Поморие.

Живков е упрекнат от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице – заместник-министър на околната среда и водите, е взел участие в проведена незаконна група.

В Окръжен съд – Бургас е импортиран иск против Злати Илиев на стойност 217 108,90 лева Срещу него е повдигнато обвиняване от прокуратурата за това, че е взел участие в незаконен сговор за осъществяване на обири. В исковата молба до съда се претендира и лишаване на един неподвижен парцел.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск на стойност 1 905 109.27 лева против Боян Савов. В цената са включени и 5 недвижими парцела. Савов е притеглен като обвинен от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, осъществени в гр. София, гр. Пловдив и в гр. Бургас – отбягване заплащането на налози, подаване на заявления с погрешно наличие към данъчните управляващи и сформиране на неистинен счетоводни документи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР