КПКОНПИ прие решение незабавно да бъдат подадени искания до Софийски

...
КПКОНПИ прие решение незабавно да бъдат подадени искания до Софийски
Коментари Харесай

Вдигната е възбраната върху жилищните сгради на Васил Божков

КПКОНПИ одобри решение неотложно да бъдат подадени претенции до Софийски градски съд за анулация на позволени обезпечителни ограничения - възбрани във връзка с всички 14 многофамилни жилищни здания в комплекс Nove Homes. Решението е стимулирано с достатъчната обезпеченост на претенциите във връзка с Васил Божков и обвързваните с него търговски сдружения, както и с това, че с наложените възбрани върху здания и права на градеж, благосъстоятелност и понастоящем на „ Нове хоумс “ АД, на процедура се засягат ползите на близо 250 лица, които са сключили предварителни контракти за придобиване на жилища и са заплатили обилни суми на акционерното сдружение.

На 10 март 2021 година бе оповестено известие до медиите, че във връзка с аграрен парцел, ведно със строящите се върху него жилищни здания, са наложени обезпечителни ограничения /възбрани/ с определение на Софийски градски съд от 01 октомври 2020 година То е постановено по искане на Комисията, с оглед формирано произвеждане по реда на ЗПКОНПИ против Васил Крумов Божков.

Определението на Софийски градски съд е доказано от Апелативен съд – София и е влезнало в действие, като жалбата на „ Нове Хоумс “ АД е призната за неоснователна. Още тогава бе изразена подготвеност от страна на Комисията да прегледа всяко искане на лица, които настояват, че с наложените възбрани са наранени техни имуществени права, с оглед подписани предварителни контракти и осъществени заплащания към „ Нове Хоумс “ АД.

Доказателства в тази тенденция /поне подписани предварителни договори/ не бяха показани от акционерното сдружение, макар обезпечената опция за това. В интервала 30 – 31 март 2021 година последва представянето им с обособени претенции от голям брой лица, които са сключили с „ Нове Хоумс “ АД предварителни контракти за закупуване на жилища, като са заплатили и съответни суми на сдружението за това. На 07.04.2021 година управлението на Комисията организира и среща с представители на тези жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР