КПКОНПИ прие решение незабавно да бъдат подадени искания до Софийски

...
КПКОНПИ прие решение незабавно да бъдат подадени искания до Софийски
Коментари Харесай

КПКОНПИ поиска вдигане на възбраните върху жилищните сгради в Нове хоумс

КПКОНПИ одобри решение неотложно да бъдат подадени претенции до Софийски градски съд за анулация на позволени обезпечителни ограничения - възбрани във връзка с всички 14 многофамилни жилищни здания в комплекс „ Нове хоумс “. Това съобщщиха от пресцентъра на антикорупционната комисия.

Решението е стимулирано с достатъчната обезпеченост на претенциите във връзка с Васил Божков и обвързваните с него търговски сдружения, както и с това, че с наложените възбрани върху здания и права на градеж, благосъстоятелност и понастоящем на „ Нове хоумс “ АД, на процедура се засягат ползите на близо 250 лица, които са сключили предварителни контракти за придобиване на жилища и са заплатили обилни суми на акционерното сдружение.

На 10 март 2021 година бе оповестено известие до медиите, че във връзка с аграрен парцел, ведно със строящите се върху него жилищни здания, са наложени обезпечителни ограничения /възбрани/ с определение на Софийски градски съд от 01 октомври 2020 година То е постановено по искане на Комисията, с оглед формирано произвеждане по реда на ЗПКОНПИ против Васил Крумов Божков.

Определението на Софийски градски съд е доказано от Апелативен съд – София и е влезнало в действие, като жалбата на „ Нове Хоумс “ АД е призната за неоснователна. Още тогава бе изразена подготвеност от страна на Комисията да прегледа всяко искане на лица, които настояват, че с наложените възбрани са наранени техни имуществени права, с оглед подписани предварителни контракти и осъществени заплащания към „ Нове Хоумс “ АД.

Доказателства в тази тенденция /поне подписани предварителни договори/ не бяха показани от акционерното сдружение, макар обезпечената опция за това, показват от комисията. В интервала 30–31 март 2021 година последва представянето им с обособени претенции от голям брой лица, които са сключили с „ Нове Хоумс “ АД предварителни контракти за закупуване на жилища, като са заплатили и съответни суми на сдружението за това.

На 07.04.2021 година управлението на Комисията организира и среща с представители на тези жители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР