КПКОНПИ е внесла в прокуратурата сигнала за корупция и натиск

...
КПКОНПИ е внесла в прокуратурата сигнала за корупция и натиск
Коментари Харесай

ИТН не виждат гаранция, че утре няма да се гушнат за едно мазно кафе

КПКОНПИ е внесла в прокуратурата сигнала за корупция и напън върху министър Александър Йоловски от страна на Кирил Петков и Божидар Божанов
От " ИТН " не се ангажираха да предвиждат дали сглобката ще се разтури поради отхвърли на ГЕРБ да подпишат меморандума с ПП-ДБ и заявката на Делян Пеевски, че " всичко свърши ".

" Няма никаква гаранция, че на следващия ден няма да се гушнат след едно мазно, турско кафе и седене в скута ", заяви в коридорите пред медиите водачът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той разяснява и изказванията на Пеевски, че Христо Иванов му е предложил " делкането " на страната на " мазно, турско кафе ". " Христо Иванов сега е трети или четвърти тестикул на Движение за права и свободи. Как се назовава мъж, който седне в скута на различен мъж, че забравих термина, нещо с " п " беше. Абсолютно безпредметно е да ме питате ", добави Йорданов. 

Лидерът на ПГ на Има Такъв Народ и депутатът Гроздан Караджов оповестиха пред парламентарните публицисти, че сигналът за корупция и напън върху министъра на електронното ръководство Александър Йоловски към този момент е трансфериран от КПКОНПИ в Софийска градска прокуратура. По думите им, това ще рече, че считат за състоятелен сигналът от Йоловски. Става въпрос за 640 млн. лв., които по думите на Йорданов " не е трябвало да минат през публични поръчки, а да бъдат раздадени на подобаващите компании ". Йоловски е бил и заплашван, че в случай че не направи това, нещо ще се случи на фамилията му, уточни още той.

Гроздан Караджов изясни, че по време на инспекцията на КПКОНПИ са били разпитани освен лицата, които са забъркани в този проблем, само че са тествани и документи, от които се удостоверява, че в действителност има такива 640 млн. лв., за които министърът е бил притискан по какъв начин да бъдат разпределени при заобикаляне на Закон за обществените поръчки. В Има Такъв Народ са уверени, че прокуратурата ще заведе кореспонденция.

Караджов и Йорданов акцентираха, че е любопитно дали Йоловски ще остане в кабинета и след ротацията, в случай, че " мандатоносителят е апетитен за причинител на това закононарушение ".

" Най-вероятно е този, който е неуместен и притискан, да бъде изваден ", предположи Караджов. И заключи, че следим " лицемерието на Политическа партия - едно приказват за процедури и праволинейност, а по напълно различен метод работят, когато останат уединено със своя министър ". " Политическа партия са една група лаладжии и лицемери, които са в сглобка с ГЕРБ ", пък заключи Тошко Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР