КПКОНПИ е установила конфликт на интереси за главния архитект на

...
КПКОНПИ е установила конфликт на интереси за главния архитект на
Коментари Харесай

КПКОНПИ уличи в конфликт на интереси главния ахритект на Стара Загора

КПКОНПИ е открила спор на ползи за основния проектант на Община Стара Загора Виктория Грозева .
 
Производството против нея е почнало по сигнал. В хода на инспекцията са събрани доказателства, че на 05. 06.2020 година тя, в качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба, е издала заповед, с която е разрешила разработване на обстоен организационен проект (ПУП) на архитектурно сдружение, чийто едноличен притежател е нейният брачен партньор .

Благодарение на тази заповед, брачният партньор на Грозева е получил заплащане по контракт за капиталово изследване и планиране от компания, с която е сключил контракта. По този метод е осъществена нематериална полза, изразяваща се в помощ и поддръжка, и материална – изразяваща се в приемане на парична сума, в частен интерес за обвързвано с нея лице. В случая е следвало Грозева да си направи самоотвод от съответното си обвързване по работа. Наложена й е санкция в размер на 5 000 лева .

Съгласно ЗПКОНПИ, спор на ползи поражда, когато лице, заемащо висша обществена служба, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията или отговорностите му по работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР