КПКОНПИ е образувала производства за установяване на конфликт на интереси

...
КПКОНПИ е образувала производства за установяване на конфликт на интереси
Коментари Харесай

КПКОНПИ образува производства срещу бивш кмет, общински съветник и шефа на РЗИ-Стара Загора

КПКОНПИ е образувала производства за определяне на спор на ползи по връзки на някогашния кмет на община Костенец, общински консултант от Варна и шефа на Регионална здравна ревизия - Стара Загора, оповестяват от пресцентъра на комисията.

Решенията за формиране са взети на съвещание на КПКОНПИ провело се през днешния ден.

Прокуратурата разкри за какво желае имунитета на Румен Радев

Сигналът против някогашния кмет на Костенец е за това, че до момента в който е заемал длъжността, е представлявал и съдружие с нестопанска цел - футболен клуб, което е получило дотация от общинския бюджет, а преценката за това, кои футболни клубове да получат финансиране е била напълно на кмета. Общинският консултант от Варна се ревизира за това, че той е бил по едно и също време член и на Съвета на шефовете на "Дворец на културата и спорта " ЕАД - Варна, чийто едноличен притежател на капитала е общината, а надзор върху активността на сдружението упражнява Общински съвет - Варна, в чийто състав съветникът по едно и също време гласоподава и такива решения. Директорът на РЗИ-Стара Загора се ревизира по сигнал, че има и приют на територията на общината, по отношение на който и по отношение на конкурентните му обекти контролът се реализира от подчинените на шефа чиновници от състава на РЗИ.

КПКОНПИ погна за спор на ползи шест висши лица, измежду тях е и шефът на НСО

Комисията би трябвало да се произнесе в период от два до три месеца дали по съответните производства е открит спор на ползи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР