КПКОНПИ дава на прокуратурата заради установена , предава БНР. В

...
КПКОНПИ дава на прокуратурата заради установена , предава БНР. В
Коментари Харесай

КПКОНПИ дава Oбщина Варна на прокуратурата за корупция

КПКОНПИ дава на прокуратурата поради открита, предава БНР. В материалите от инспекцията на социална поръчка за закупуване на електрически рейсове са открити данни за осъществено корупционно закононарушение от лица, заемащи висши обществени длъжности. Част от добитата информация е в хода на осъществено взаимоотношение на с – Министерство на вътрешните работи, оповестяват от комисията.

Комисията работи по сигнал за процедурата по желание на реализатор за социална поръчка на стойност 85 000 000 лева Поръчката е от 2021 година, а средствата за нея са отпуснати по Оперативна стратегия „ Околна среда “ като безплатна финансова помощ за закупуване на 60 броя електрически рейсове и 60 бр. зарядни устройства за тях.

На 18 ноември 2021 година чиновници на Дирекция „ Противодействие на корупцията “ направиха дейности на място в Община Варна – условие на документи и снемане на пояснения от длъжностни лица в постройката на общината. В хода на инспекцията бяха снети пояснения от всички членове на комисията по желание на реализатор за закупуването на електрическите коли, от кмета на общината, както и от двама от заместниците му. Снети са пояснения и от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване, от изпълнителния шеф на общинското сдружение „ Градски превоз “ ЕАД и от чиновници в същото сдружение.
Антикорупционната комисия влезе и в постройката на Община Стара Загора - проверяват поръчки за над 85 милиона лв.
Служители на КПКОНПИ правят инспекция в Община Стара Загора, а мотивът е постъпил сигнал за нарушавания при две публични поръчки на о...

Установени са непозволени дейности от лице, заемащо висша обществена служба, при установяване на състава на екипа за ръководство на плана. Установено е също, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания. В резултат на това, претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях.

Припомняме, че през август тази година на съвещание Общинският съвет във Варна даде единодушието си общината да кандидатства за. Решението бе взето с цялостно единогласие, откакто всички 37 съветници в залата гласоподаваха " За ". Припомняме ви, че средствата за нови рейсове в морската ни столица ще се обезпечат по оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020 ”. Предвижда се с тях да бъдат купени към 77 рейса и 10 тpoлeйбyca. Проектът включва още покупка, доставка и монтаж на уреди и съоръжение, нужни за поддръжката и обслужването на екологичните транспортни средства. За естествената употреба на електробусите следва създаване на зарядни станции на основни места в града

 

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР