KP.RU: Три танка Abrams вече са извадени от строя в

...
KP.RU: Три танка Abrams вече са извадени от строя в
Коментари Харесай

Руски дронове подбиха вече третия Abrams: как руската техника изважда от строя скъпи натовски танкове

KP.RU: Три танка Abrams към този момент са извадени от строя в зоната на специфичната интервенция

Изглежда доста евентуално съветският ударен дрон - камикадзе със заплашителното име „ Таласъм “ да стане следващата звезда на специфичната военна интервенция. Стана известно, че двойка тъкмо такива „ птички “ унищожи втория американски танк Abrams в зоната на СВО - покрай село Бердичи (Авдеевско направление).

Вярно, първо им оказа помощ в това дело гранатомет от 30-та мотострелкова бригада, който обездвижи 60-тонното бронирано транспортно средство, като скъса веригата му. И когато танкът замръзна, операторът на БПЛА с позивна „ Бик “ довърши американеца с два дрона - камикадзе. Казват, че и нашите танкисти си харесали желязото от Съединени американски щати, като за сигурност са изстреляли залп от закрити позиции.

Между другото, там, покрай Бердичи, украинските въоръжени сили, дружно с танка Abrams, изгубиха друга „ ризница “ - инженерно-щурмовата машина M1150 ABV, основана на същото американско страшилище. Това е машина за разминиране и е даже по-важна за украинските въоръжени сили от танк. И в този случай се отличиха „ Таласъмите “ дружно с гранатометите.

Има обаче забавна „ неофициална “ информация, която източници от съветското министерство на защитата споделиха с KП. Всъщност през последните две седмици нашите противотанкови сили съумяха да извадят от строя (да „ демобилизират “) още един „ Абрамс “ в същото Авдеевско направление. Общо се оказва, че са унищожени три от прехвалените американски танка. Без да броим машината за разминиране.

Както виждаме, нашите бойци са решени да извадят от строя цялата бронирана група „ Ейбрамс “ от 31 танка, трансферирани от Съединени американски щати в Украйна. Вярно е, че западната преса заяви, че някои от тях даже не са имали време да стигнат до бойното поле и са били разрушени пътьом от самите украинци. Тези екземпляри трябваше да бъдат изтеглени до Полша за ремонт.

КАКВО съдебна експертиза ЗНАЕ ЗА УРАЛСКИЯ „ ВАМПИР “?

Да, да, и по този начин се назовава таласъмът в съветската митология (въпреки че има и различен псевдоним - кръвопиец). Тази страхотна птица не е основана в някакво огромно дизайнерско бюро или в прочут защитителен цех.

Построен е от уралски запалянковци, както се споделя, „ на коляно “. Като цяло необятното създаване на бойни безпилотни самолети в Русия от обособени патриотични изобретатели (или групи от тях) по време на СВО се трансформира в следващото феноменално проявяване на единството на народа и армията. Стотици „ сръчковци “ - запалянковци в цялата страна започнаха да изобретяват оръжия, които са потребни за войските през днешния ден. Появата на уралските „ таласъмчета “ е още едно доказателство за това.

Дронът издига във въздуха муниции с тегло три кг. Това е изцяло задоволително, с цел да „ откъснете главата “ /купола/ на Ейбрамс “ или да взривите и запалите мотора му. Дронът може да доближава цели на разстояние до 15 километра.

Една любопитна история към появяването на този дрон. Войници, които дойдоха от фронта на отмора в Екатеринбург, взеха решение да се извърнат към локалния предприемач и инженер Владимир Ткачук с молба да им сътвори атакуващ дрон.

Молбата беше чута. Събра се екип от запалянковци. Инженери, програмисти и водачи на FVP дронове се причислиха към създаването. След това към плана се включиха и държавни организации на Свердловска област и Уралския федерален окръг.

Защо дронът беше наименуван " Таласъм "? Ткачук описа, че такова име не е претенциозно и се помни добре. От нашите национални приказки е. Този дрон сигурно ще разшири познанията на НАТО-вци за нашата национална етимология...

Какво друго може да се каже за „ Таласъм “?

Четири витла с мотори и тяхната система за зареждане се сглобяват от налични на пазара съставни елементи. При пикиране към задачата „ Таласъмът “ доближава скорост до 100 км/ч и освен това поддържа управляемост.

С помощта на специфични закачалки на дъното на дрона се инсталират както гранати за гранатомет, по този начин и ръчните гранати. Принципът на FPV насочването (пилотът ръководи дрона, като че ли е в него) разрешава оптималната акуратност.

ВЪПРОСЪТ С ЦЕНАТА

Колко коства един „ Таласъм “? Създателите му заобикалят да отговорят на този въпрос – комерсиална загадка. Но „ неофициални “ източници към този момент се еизпуснаха, че „ не е повече от 30-50 хиляди рубли “. Освен това работи правилото: колкото по-голяма е серията, толкоз по-евтин е продуктът. Нека прибавим към това цената на боеприпаса ПГ-7В и ръчните гранати РКГ-3M (заедно това е почти 2-3 хиляди рубли). Дори изцяло въоръжен " Таласъм " ще коства $300-500. Изстрелът от известния гранатомет РПГ-7 също е на ниска цена - 150 $.

Колко коства един танк Abrams? Пентагонът не крие цената - 6,8 милиона $.

И по този начин, по какъв начин ви харесва аритметиката?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед45329Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед37991Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед56008Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед122448Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед158998Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед377998Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед158998Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед122448Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117609Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102419Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев23637Националният празник на българския народ и освирканата властВасил Проданов23609Залезът на Европа: Втора част – Технолог
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР