Козметиката е незаменима част от ежедневието ни. Колкото и да

...
Козметиката е незаменима част от ежедневието ни. Колкото и да
Коментари Харесай

Кои са вредните съставки в козметиката

Козметиката е незаменима част от всекидневието ни. Колкото и да се стараем да не прекаляваме с потреблението на козметични средства, няма по какъв начин изцяло да ги ограничим. Имаме потребност от най-малко няколко продукта, наложително шампоан, еликсир, маска за коса, крем за лице и ръце, лосион за тяло. Това са единствено най-важните и наложителни артикули, а в действителност използваме доста повече. Проблемът е, че те съдържат и нездравословни съставки и е хубаво да четем деликатно етикетите. Не вярвай безусловно на рекламите за вълшебни артикули, тъй като множеството въобще не са такива.

Претендират, че съдържат естествени артикули, да вземем за пример масло от жожоба. Проблемът е, че това масло е в извънредно малко количество и няма по какъв начин да видиш резултат.

Кои съставки би трябвало да избягваш?

Petrolatum (Paraffinum liquidum). Това е минерално масло, което е съставна част в съвсем всички кремове, лосиони, даже в бебешкото олио. Проблемът е, че това минерално масло не е натурален артикул. В реалност, то се създава от петрол. Това масло се употребява в индустрията за смазване на машини. То е доста на ниска цена и по тази причина е съставна част в множеството козметични артикули. Смята се, че задържа влагата и прави кожата мека. Но то по никакъв метод не лекува кожата, не я хидратира, а основава пласт върху нея. Този пласт затруднава дишането и отделянето, разтваря естествената кожна лой. Минералното масло може да е причина за поява на пъпки и обриви по кожата.

Сулфати. Те са съставна част в множеството миещи артикули – шампоани, сапуни душ гелове, тъй като образуват пяна. Сулфатите са съединения на сярата и могат да предизвикат кожни раздразнения. Не са нездравословни сами по себе си, само че в случай че кожата е сензитивна, добре е да ги избягваш. Има безсулфатни артикули, които не вършат доста пяна, само че това е в границите на естественото.

Силикони. Това са всички съставки в козметиката, които приключват на –cone. Съдържат се в доста маски, кремове, лосиони, течни кристали и други артикули. Проблемът е, че те мъчно се отмиват и се натрупват върху кожата или косата. Няма по какъв начин да се отмият без сулфатен артикул. Затова е добре да съчетаваш козметиката си. Ако използваш еликсир за коса със силикони, използвай и сулфатен шампоан.

Инфо: Днес.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР