Козметичният гигант L’Oréal обяви, че ще премахне от продуктите си

...
Козметичният гигант L’Oréal обяви, че ще премахне от продуктите си
Коментари Харесай

Козметични гиганти премахва думи като "избелване" от продуктите за грижа за кожата

Козметичният колос L’Oréal разгласи, че ще отстрани от продуктите си думи като " избелване " поради продължаващите световните антирасистки митинги, оповестява " Гардиън ".

" Групата L’Oréal реши да отстрани думите " бяло/избелващо " и " светло/изсветляващо " от всичките си артикули за кожата ", се споделя в известието на козметичната компания.

Съобщението на L’Oréal последва решението на индийските и бангладешките клонове на Unilever да преименуват известния крем за изсветляване на кожата " Светла и прелестна " " Fair and Lovely " по същата причина.

Англо-нидерландската компания Unilever, която през миналата година завоюва 500 милиона $ от въпросни артикул в Индия, съобщи, че ще спре да употребява думата " ярък " в името, защото марката е " ангажирана да отпразнува всички цветове на кожата ".

Няколко компании - в това число L'Oréal - бяха подложени на критика неотдавна за изсветляващи артикули за кожа след световния напредък на придвижването Black Lives Matter, тръгнало откакто американски полици умъртви невъоръжен негър Джордж Флойд предишния месец в Минесота.
" Let Him Breathe ": VenZy посвети ария на Джордж Флойд от Минеаполис (ВИДЕО) Българският реализатор уважи паметта на афроамериканеца, погубен по време на арест
Американската компания Johnson & Johnson съобщи предходната седмица, че ще спре да продава в Азия и Близкия изток някои артикули на Neutrogena и Clean & Clear, рекламирани като редуциращи тъмните петна.

Вижте повече в Ladyzone.bg.
L`Oréal отстранява думи като " избелване " и " изсветляване " от продуктите за кожата Съобщението на френския козметичен колос идва на фона на световните антирасистки протести
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР