Козметичният гигант Estée Lauder е близо до сделка за придобиване

...
Козметичният гигант Estée Lauder е близо до сделка за придобиване
Коментари Харесай

Estée Lauder е близо до сделка за придобиване на Tom Ford за около 2,8 мрлд. долара

Козметичният колос Estée Lauder е покрай договорка за придобиване на стилната марка Tom Ford за към 2,8 мрлд. $, съобщи в. „ Файненшъл таймс “, базирайки се на осведомени източници.

Тази седмица Tom Ford стартира извънредни договаряния с Estée Lauder, която продава козметични марки като MAC, Clinique и Aveda, и договорка може да бъде оповестена още в понеделник, настояват източниците.

Сделка сред двете марки би подчертала силата на пазара за първокласни артикули и козметика, който продължава да бъде резистентен на фона на възходящата инфлация и проблемите с веригата за доставки.

За основаната в Ню Йорк Estée Lauder придобиването на Tom Ford ще бъде най-голямата и най-новата от поредност трасзакции, в това число поемането на цялостен надзор над канадската козметрична група Deciem за към 1 милиард $ през 2021 година

Goldman Sachs беше нает да изследва продажбата на Tom Ford по-рано тази година, като редица други компании демонстрираха интерес към марката, в това число и притежателя на Gucci - Kering. Estée Lauder има дългогодишно лицензионно съглашение за продуктите за хубост и аромати на Tom Ford, което можеше да усложни договорката с Kering. Ако договорката обаче се реализира Estée Lauder ще придобие и бизнеса с облекло на Tom Ford - сфера, в която има релативно дребен опит.

Линията за хубост на Том Форд се показва изключително добре в Китай, който пазар на напредък и за двете групи.

„ Уолстрийт джърнъл “ заяви предходната седмица, че Kering е в напреднали полемики за закупуване на Tom Ford за към 3 милиарда $, изпреварвайки Estée Lauder. Преговорите със притежателя на Gucci обаче са се провалили, защото двете страни не са съумели да реализират съглашение по редица тематики, споделят осведомени източници.

Дизайнерът Том Форд, който основава носещата неговото име фешън къща през 2005 година, е прочут с превръщането на Gucci от постоянен, фамилен бизнес за първокласни кожени произведения в същинска фешън империя, която през днешния ден е има основна роля в Kering.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР