Козметичният гигант Estee Lauder е готов да изкупи две трети

...
Козметичният гигант Estee Lauder е готов да изкупи две трети
Коментари Харесай

Estee Lauder придобива азиатски бранд за красота

Козметичният колос Estee Lauder е подготвен да изкупи две трети от акциите на южнокорейската компания Have & Be, притежател на козметичната марка Dr. Jart +. Сделката е за към 1,1 милиарда $, а за  Estee Lauder  това е първо придобиване на азиатска марка за хубост, оповестява Bloomberg.

Основана през 2005 година в Сеул Dr. Jart + продава висок клас артикули в грижата за лице като овлажняващи средства, маски, почистващи препарати и серуми под марки като Cicapair и Ceramidin и се чака да генерира доходи от над 500 млн. $ през тази година, обявиха от Estee Lauder в публично изказване.

Южнокорейският бранд ще се класира в топ 10 на най-големите марки, благосъстоятелност на Estee Lauder, измежду които са Tom Ford, Jo Malone, Bobbi Brown и Aveda. Всяка от тях прави сред 500 млн. и 1 милиарда $ годишно от продажби, обявиха представители на компанията на заседание на акционерите през предходната седмица.

Мениджърите в сектора се пробват да съживят продажбите в Съединени американски щати, насочвайки се към по-младите купувачи и придобивайки нашумели марки. Освен Dr. Jart, Estee Lauder`s добави Too Faced и Becca към своето портфолио.

Have & Be имат и марката Do The Right Thing. Estee Lauder за първи път купи дял в компанията в края на 2015 година Очаква се актуалната договорка да завърши в границите на идващия месец.

Стойността на Have & Be е към 1,7 милиарда $, осведомят от Estee Lauder, без да дават спомагателни финансови детайлности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР