Козата може да помогне на човека да се излекува от

...
Козата може да помогне на човека да се излекува от
Коментари Харесай

У нас правят лекарство срещу COVID-19 от козе мляко

Козата може да помогне на индивида да се излекува от COVID-19. Това се пробва да направи ветеринарен доктор, който приготвя лекарство против вируса. То е от козе мляко.

Доктор Волфганг Люпке е ветеринарен доктор и има вяра, че откакто от прилепите вирусът мина в индивида, отново животните са тези, които ще ни оказват помощ да се излекуваме.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Защото при животните има един механизъм, майчиният организъм построява антитела против всички заболявания, които е прекарал “, споделя доктор Люпке.

На козата й слагаме някоя от имунизациите против COVID-19 и след две седмици тя към този момент има антитела. Тези антитела от кръвта отиват в млякото на козата. А знаете, че за козето мляко се носят митове какъв брой е потребно.

„ В Искрец имаше санаториум още през социализма и там наложително ги лекуваха с козе мляко. А от Кортен, Нова Загора, взимаха с хеликоптер млякото и го караха в Източна Германия за хумана “, споделя козарят Любен Илиев.
Снимка: btvnovinite.bg
От Източна Германия е и лекар Люпке. В България, където живее и работи, гледат на плана му за лекарство с усмивка, само че германецът има вяра, че ще успее. Споделя, че „ от година е чакал този миг “.

По лекарството към този момент се работи и то може да бъде направено за две-три седмици. Важно е да се вземе първото мляко, което козата отделя незабавно откакто роди. Така наречената коластра.

„ Коластрата съдържа доста антитела, един концентрат даже повече, в сравнение с в кръвта на майката “, споделя доктор Люпке.

Лекарството ще се намазва върху лигавиците в устата и носа, тъй като вирусът прониква първо там. Ваксинираме козата и се лекуваме с антителата в коластрата й.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР