Който успее да почисти едновременно всички улици в Столипиново, е

...
Който успее да почисти едновременно всички улици в Столипиново, е
Коментари Харесай

Родени да цапат: Почистването на Столипиново мисия невъзмо...

Който успее да почисти по едно и също време всички улици в " Столипиново ", е за Нобел. Хората тук са родени да цапат и никой не може да се оправи с хигиената, признават управници, минали през кметството в " Източен ".

В специфична акция служащи от „ Чистота” и машини на КМД събраха и извозиха над 200 тона отпадъци от „ Крайречна”и „ Крайна”. Завчера обаче двете улици осъмнаха зарити с нови сметища. В същото време от ул. " Кедър ", където живеят българи и роми, приказват за друг критерий при почистването. Хората тук си заплащат локалните налози, за разлика от жителите на " Крайна " и " Крайречна ". При тях обаче се чистело некачествено и нередовно.



„ Фадромата идва веднъж в седмицата и подвига боклука, насъбран зад контейнерите. Като вършат това, разриват земята, все едно копаят гроб и там се получават огромни локви, които в този момент са цялостни с мръсна вода и отпадъци - всевъзможни твари плъзнаха от тези дупки”, описват живеещите на „ Кедър”. Твърдят, че контейнерите се изпразват 2-3 пъти в месеца.

„ Живеем в кочина! Кофите са на платното, а няма оширение за тях. Вчера една косачка мина да окоси до блока и накълца тревата дружно с пластмасовите отпадъци!”, изясняват на „ Кедър”.

Улицата е трета категория и машините за изпразване на контейнерите идват всеки ден. За последно е минавано в четвъртък. Чисти се непрекъснато, а фадроми се употребяват поради многото боклуци, които живеещите хвърлят зад контейнерите, обясниха от „ Чистота”.

В „ Столипиново “ всяка събота с челни товарачи се обира боклукът, изхвърлен отвън контейнерите. Освен от поданици на квартала огромна част боклуци се изхвърлят от бусове на компании освен от града, само че и от прилежащи обитаеми места.

От Общината припомнят, че сигнали за нелегално изхвърляне на отпадъци се одобряват на 032/675 817. Глобите за извършители са от 300 до 1000 лева за физически лица и от 1400 до 4000 лева за компании.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР