Който смята, че Аз съм българче“ е обидно за небългарите

...
Който смята, че Аз съм българче“ е обидно за небългарите
Коментари Харесай

Който смята, че „Аз съм българче“ е обидно за небългарите да се омита!

Който счита, че „ Аз съм българче “ е обидно за небългарите да се омита! Това написа в собствен коментар Елена Гунчева – Григорова.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Който счита, че депутати могат да бъдат хора с двойно поданство, който счита, че „ Аз съм българче “ е обидно за небългарите, който счита, че християнската религия не би трябвало да се поддържа и да се учи вероучение, който счита, че може да приказва и написа на различен език, с изключение на българския в България, е изцяло свободен да се омита от България и да отиде там, където българите няма да го дразним! Който счита, че може да ни трансформира историята, с цел да се усеща по-добре, ще стане част от историята и то от тази, която служи за наставление.

Нека да бъде ясно: България е страната на българите!

Ако някой различен етнос желае да си има страна, да потеглят и да си намерят такава. Ако някой етнос счита, че ще допуснем да ни се качи на главата, също да знаят, че толерантността има граници, а след границите има меч. Ако някой счита, че Родината му е друга страна, само че желае да е в българската политика, да си спомни по какъв начин българите постъпват с предателите. Ако някой счита, че може да ни накара да сме българи, ние пък ще забравим, че сме толерантни и ще му покажем къде тъкмо му е мястото.

Толерантността убива, когато мине избрани граници. А небългарите би трябвало да ги съблюдават. Всички сме жители на България, само че българите са държавоопределящия и държавообразуващия етнос. Това е! На който не му харесва, да се маха!

Поводът за коментарът е настояването „ Аз съм българче “ да бъде извадено от програмата, с цел да се интегрират по-добре чужденците

Българската редакция на „ Свободна Европа “ разгласява разбор на ограниченията, които са нужни да се подхващат, с цел да се интегрират имигрантите в България.

Една от тях е смяна на просветителната ни система, тъй че тя да е освен за „ етническите българи “, само че и за имигрантите, идващи у нас. „ Свободна Европа “ твърди, че има „ ксенофобски декор “. И че страната ни приема „ личните си малцинства като непознати “.

За да се промени това, трябват освен законодателни промени, само че и смяна на просветителната система. Това предлага българският клон на американската медия.

Според разбора стихотворението „ Аз съм българче “ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас.

Ето прецизен откъс на написаното:

“Интеграцията не може да се реализира без настройка за приемане на другия. А това е мъчно в страна, която приема като непознати даже личните си етнически малцинства. За да е допустима интеграцията, доста сфери би трябвало да се трансформират, в това число просветителната система. Защото тя е скроена само по мярата на етническите българи.

Няма по какъв начин децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, в случай че са длъжни да учат „ Аз съм българче “. Без на просветителната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им. ”

Т.е. стихотворението „ Аз съм българче “ на Иван Вазов, изучавано в учебните заведения, пречи на интеграцията на децата на мигрантите. И те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество. За което е отговорна българската просветителна система. И тя би трябвало да се промени, с цел да не е единствено за „ етническите българи “. Това е позицията на българската редакция на американската „ Свободна Европа “.

Ето какво написа още в разбора по тематиката:

„ Дори на страните с одобрени миграционни обичаи е мъчно да уцелват мярата сред консолидираното на чужденците в локалното общество и неговите правила. Зачитането на личната им просвета и уважението към личността им.

Още повече, че една персона не всеки път се разпознава с клишетата за културата, от която произлиза. Не всички българи да вземем за пример желаят да бъдат асоциирани с национални танци, шопска салата и ракия.

Тези компликации от време на време водят до спорове, което пък налива масло в антиимигрантските настроения.

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР