Който си мисли, че така нар. прозападни партии“ – ПП-ДБ,

...
Който си мисли, че така нар. прозападни партии“ – ПП-ДБ,
Коментари Харесай

Който си мисли, че ППДБ и ГЕРБ не играха заедно с президента, за да се стигне дотук, е невежа в политиката

Който си мисли, че по този начин нар. „ прозападни партии “ – ПП-ДБ, ГЕРБ и неотдавна представящата се за такава Движение за права и свободи не разиграха дружно и взаимно с президента този сюжет, е профан в политиката. Така иронично показва своето виждане за политическата обстановка сега анализаторът Григор Лилов.

SafeNews разгласява поста му без редакторска интервенция:

Сценариите:
НА „ СЛУЧАЙНОТО “ НЕСЛУЧАЙНО

Когато стартира драмата с ротацията, показах, че има 4 сюжета за нея … и пети.
Бях безапелационен, че ще сме очевидци на разигран театър, в който всички партии ще вземат участие – както в комунистическото Отечествен фронт, че в драмата има доста артисти – родните партии, сценаристи и режисьори от Североизток (Кремъл) и опити за промяна на този сюжет и постановка от Запад (Брюксел).
Ще изтъквам няколко фрагмента от оня пост, годни и в този момент:
.
(цитат):
„ Преди 9 месеца имаше сходно напрежение, както в този момент с Мария Габриел.
Късата памет не е на хората, а на политиците

Я да забележим какво бяха съобщили тогава медиите?

„ Въпреки че номинацията на Асен Василев от „ Продължаваме промяната “ за министър на финансите беше измежду най-спорните, той ФИГУРИРА ВЪВ ФИНАЛНИЯ СЪСТАВ като вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите “.
Или това:
„ Николай Денков ОПРЕДЕЛИ ПРОМЯНАТА В СЪСТАВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО спрямо този, показан при започване на май, като консенсусна. Той акцентира, че са търсили състав, който да получи по-широка парламентарна поддръжка. “

А ето го тогава и самият Денков:

„ Връщам ПРОЕКТ ЗА СЪСТАВ на кабинет. ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТЕГЛИМ няколко политически лица, с цел да стане кабинетът по-неутрален и публично допустим. ” (моя бел.: обаче не загатна, че е отпаднало вицепремиерството на Асен Василев за еврофондовете)
.
Ако не му е ясно на някого, отново ще повторя това, което написах в старта на абсурда: жалкият ни политически хайлайф няма никакъв заем на доверие измежду нашите съдружници от Европейски Съюз и НАТО, писнало им е от корупцията и партийния партизанлък и по тази причина ни предложиха министър председател, дистанциран от партиите и корупцията. Той беше пратен за първите девет месеца в невлиятелна, изчаквателна позиция с заричане пред съдружниците ни за ротация.
А в този момент се разиграва подигравка за изритването му. (край на цитата)
.
__________________________________

Сега чаках съгласно сюжетите и режисурата първите два мандата да пропаднат и вероятно да се осъществя третият. Но при едно изискване:

(цитат от оня пост)
„ Единствената изненада може да сервира Кремъл, в случай че е решил да играе доста твърдо. “
__________________________________

Кремъл игра доста твърдо!
И отидохме на четвъртия сюжет – служебно държавно управление на Румен Радев!

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР