, който се е разхождал по Земята преди 68 милиона

...
, който се е разхождал по Земята преди 68 милиона
Коментари Харесай

Учени доказват: Тиранозавър рекс е страдал от силен зъбобол

, който се е разхождал по Земята преди 68 милиона години, наподобява е имал заболяване на костите, което е причинявало мощни, демонстрира ново изследване.

Екип от Германия твърди, че тежката зараза, наречена тумефактивен остеомиелит, е зародила в костния мозък на лявата челюст на динозавъра.

Тя евентуално е причинявала на звяра, който учените са нарекли " Тристан Ото ", непосилен зъбобол - трансформирайки го в див звяр с неприятно въодушевление. Вкаменените остатъци на съществото са съвсем изцяло непокътнати, което го прави един от най-добре непокътнатите екземпляри, откривани в миналото.

Сега посредством сканиране е открит един от най-ранните известни случаи на мъчително положение, което постоянно визира хората. Водещият създател доктор Чарли Хам, рентгенолог в университетската болница " Шарите " в Берлин, споделя, че прегледът на компютърната томография на тази вкаменелост е посочил удебеляване по костта на долната лява челюст и маса на повърхността на челюстта, която се е простирала до корена на един от зъбите на Ото.

За да направи това изобретение, немският екип употребява неинвазивна техника, наречена DECT (двуенергийна компютърна томография). При сканирането е открито доста струпване на детайла флуор - находка, обвързвана с нежните кости.
Скелет на тиранозавър бе продаден за рекордна сума
Скелетът на тиранозавър рекс, живял преди към 67 000 000 години е бил продаден на търг за повече от 31,8 милиона $. Тази информа...

Д-р Хам прибавя, че масата и натрупването на флуор поддържат диагнозата туморен остеомиелит - зараза на костта.

Палеонтолозите откриват Т-рекса в Монтана през 2010 година Той е един от дребното черепи на Т-рекс с цялостен комплект от неговите 60 смъртоносни кинжалоподобни зъба. С височина 4 метра, 11 метра и тегло към 8 тона Ото е по-голям от двуетажен рейс.

От откриването на първия през 1902 година до момента са открити единствено към 50 вкаменелости на T-Рекс. Нито един от тях не е открит 100 % недокоснат. Със 170 истински кости от към 300 елементи на скелета Тристан Ото е измежду най-хубавите мостри, от които учените могат да се учат.

Изследователите разказват Т-Рекс като " прочут обект на днешната известна просвета ". Експертите считат, че той е бил един от най-големите хищници, които в миналото са се разхождали по Земята. Известността на създанието е довела до това, че то е наречено " кралят на динозаврите ".

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР