Който се е подготвил и има добри учители, не трябва

...
Който се е подготвил и има добри учители, не трябва
Коментари Харесай

Министър Денков: Който се е подготвил и има добри учители, не трябва да има проблем

" Който се е подготвил и има положителни учители, не би трябвало да има проблем ", сподели във връзка провеждащото се през днешния ден и на следващия ден национално външно оценяване по български език и литература и по математика министърът на образованието Николай Денков.

Той уточни, че няма основна смяна в организацията на изпита. " Модулите са три, както и предходната година. Имаме акцент върху задачата с отворени отговори, с цел да могат децата да мислят и да се показват. Има диктовка, четене с схващане. Това са нещата, които децата би трябвало да знаят в четвърти клас ", сподели министърът.

" Разбира се, ще гледаме къде има проблеми, с цел да можем да проучваме какво би трябвало да създадем за следващата година ", добави министър Денков.

Министърът на образованието е в Банско , където взе участие в научна конференция " В началото бе " Историята ", по отношение на честванията по случай 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на " История славянобългарска ".

" Българският народ е безсънен, само че казусът е, че още веднъж би трябвало да сглоби този народен блян, който да ни сплотява всички . Паисий е съумял да го направи по един извънреден метод. Имаме потребност от нови мислители, будители, които да ни обединят, а не да ни разединяват. Това е нашият проблем през днешния ден ", сподели във връзка годишнините на Паисий Хилендарски министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР