, който събра близо 33 милиона лири за борба с

...
, който събра близо 33 милиона лири за борба с
Коментари Харесай

Почина 100-годишният ветеран Том Мур, събрал 33 млн. лири за британските лекари

, който събра близо 33 милиона лири за битка с ковид, умря в болница от затруднения на същата болест и други съпътстващи болести, съобщи BBC. Това са съобщили децата му, като благодарят за грижите, положени от лекарите.

Припомняме, че през май стана ясно, че той ще бъде почетен с рицарско звание от кралица Елизабет ІІ след предложение от премиера Борис Джонсън. Бъкингамският замък съобщи във връзка тъжната вест, че кралицата изпраща персонални съболезнования на фамилията на капитан сър Том.

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър написа в " Туитър ": " Това е необикновено тъжна вест. Капитан Том Мур сложи другите преди всичко по време на национална рецесия и се трансформира в знак на вярата за милиони. Англия загуби воин. "

Мур е деец от Втората международна война , служил е в Кралските Военновъздушни сили. През предходната година той беше подложен на лекуване от рак , като в това време се възвръща и от строшаване на бедро.
 Рицарско звание за 100-годишния деец Том Мур, събрал 33 млн. лири за английските лекари
Рицарско звание за 100-годишния деец Том Мур, събрал 33 млн. лири за английските лекари

Служил в кралските Военновъздушни сили...

В знак на признателност към английските лекари той реши да направи 100 обиколки на личната си градина, с цел да събере 1000 лири за здравната система на страната си. Даренията обаче се оказаха несравнимо повече.

Но 30 април капитан Томас Мур отпразнува своята 100-годишнина и беше почетен като народен воин. На рождения си ден той получи почетен чин полковник, а самолети на британские военновъздушни сили го поздравиха като прелетяха над дома му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР