Който познава премиера, знае, че е много убедителен човек. След

...
Който познава премиера, знае, че е много убедителен човек. След
Коментари Харесай

Росен Желязков: Информациите за афера между мен и Румяна Бъчварова са опити за разкалване

" Който познава премиера, знае, че е доста безапелационен човек. След телефонно позвъняване имахме и персонална среща ", описа новият министър на превоза Росен Желязков за това по какъв начин е бил поканен за поста в утринния блок на Би Ти Ви.

До през вчерашния ден бях ръководител на Комисията по контролиране на известията (КРС) - самостоятелен орган с 5-годишен мандат. Казват, че това са удобни позиции. Лесно избрах да напусна зоната на комфорт, когато причините, с които те убеждават, са мощни, изясни Желязков.

По думите му секторът е тежък, тъй като включва освен превоз, само че и осведомителни технологии, които преди години са били към други институции.

Желязков е на мнение, че Ивайло Московски беше доста добър министър и си потегля след доста огромна персонална и социална покруса. " Познаваме се и сме работили дружно над 10 години. "

На въпрос какъв брой схваща от превоз, Росен Желязков отговори: " Разбирам от мениджмънт и от човешки запаси. Ролята на министъра не е да е най-хубавият експерт, а да стимулира и убеждава. "

Не мисля, че в министерството има пожари за гасене, има потребност от по-добра организация, само че това е екипна работа, сподели още Желязков. Той посочи, че до този миг не му е предлаган министерски пост.

По мотив изказванията на Волен Сидеров, че имало знаци, че Румяна Бъчварова саботира премиера, Желязков сподели, че тя е шеф на политическия кабинет на министър-председателя, в случай че той не знае с какъв човек работи, кой различен да знае.

Ден преди този момент самият Борисов изясни във връзка слуховете за връзка сред Румяна Бъчварова и Росен Желязков: " С Росен Желязков пристигнаха да се съветват с мен по какъв начин да реагират. В България от ден на ден се случва една подправена вест да се подеме от медиите, да се ретранслира и това става модел на държание на политиците. Те не живеят дружно, имат си фамилии, тя стана баба, гледа бебе, в случай че го прочетат фамилиите им, по какъв начин ще се почувстват. "

Росен Желязков изясни пред Би Ти Ви, че първата информация за спекулация сред него и Румяна Бъчварова се появява, когато тя стана вътрешен министър. " Тогава жълти и кафяви издания написаха, че тя живее с обвиняем. Тогава тя беше центърът на накърнимост. Сега са опити за разкалване, за сензационност. Никой в обществената сфера не е застрахован от това да го замерят с клюки и невярни изказвания ", сподели министърът.

След това се пошегува, като изясни по какъв начин предния ден Би Ти Ви, до момента в който са говорили за Румяна Бъчварова, са посочили негова фотография с Елена Поптодорова. " И с нея нямам връзка ", сподели Желязков. " С Румяна съм работил 4 години в първия мандат на кабинета - тя като шеф на кабинета, аз - като основен секретар. Работихме доста добре, което рядко се случва при тези две позиции в кабинетите - двамата да работят, без да си навлизат в териториите. Сега не сме коментирали тематиката с аферата, това е претоплена манжда ", сподели още Желязков.

Той изясни по какъв начин БДЖ към 2009 година има насъбрани отговорности близо 900 млн. лв.. Към предходната година към всички финансови институци отговорностите са изплатени. Това са задължения, които до този миг не са разрешавали сдружението да се развва. Сега има опция към този момент да се влага в модернизиране и възобновяване. В тази връзка 42 нови влака би трябвало да дойдат през 2024 година с социална поръчка.

Само медийно познавам работата на мениджърите в бранша, занапред ще бъдат коментирани кадрови решения, изясни министърът. Каза още, че 22 октомври е срокът за подаване на предложения за концесия на летище София.

" Свиря на китара всеки ден, уповавам се да съм най-хубавият музикант измежду министрите. Някои хора въртят броеница, аз изсвирвам на китара. Понякога е и против напрежението ", сподели Желязков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР