Който не е ваксиниран, не може да влезе във Филандия. Мярката

...
Който не е ваксиниран, не може да влезе във Филандия. Мярката
Коментари Харесай

Който не е ваксиниран, не може да влезе във Финландия

Който не е имунизиран, не може да влезе във Филандия. Мярката за неваксинирани влезе в действие в 14 ч. по Гринуич (16 ч. българско време) във вторник, съобщи Франс прес. Финландското министерство на вътрешните работи заяви след държавно съвещание, че единствено негативен тест за ковид към този момент няма да е задоволителен за влизане в страната. Чуждестранните пасажери ще би трябвало да показват също по този начин доказателство, че са изцяло имунизирани против COVID-19 или са изкарали причиняваното от новия ковид инфекциозно заболяване, съобщи Нова тв.

Мярката важи и за жителите на останалите страни от Европейския съюз.
Изключение ще се прави единствено за чужденци, които не са навършили 16 години, или са от избрани групи - с непрекъснато местопребиваване във Финландия, дипломати и други.

Миналата седмица финландското държавно управление разгласи, че от вторник ще изисква негативен тест за ковид от всички хора, влизащи в страната, даже да са имунизирани против коронавирус, с цел да спре увеличението на новите инфектирани, обвързвано с появяването на новия вид Омикрон. На съвещание по обед кабинетът обаче реши да затегне в допълнение разпоредбите. От началото на пандемията във Финландия, с население от към 5,5 милиона души, са регистрирани повече от 236 хиляди случая на ковид. Над 1500 от инфектираните са умряли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР