Който не е ваксиниран или преболедувал, от днес вече няма

...
Който не е ваксиниран или преболедувал, от днес вече няма
Коментари Харесай

От днес в Австрия има драстични мерки за неваксинираните


Който не е имунизиран или преболедувал, от през днешния ден към този момент няма право да посещава заведения за хранене, хотели, кина, театри, фризьори и други обществени места в Австрия. Мярката накара десетки хиляди да се наредят на опашка за ваксина.

Огромното повишаване на новите инфекции накара австрийското държавно управление да одобри фрапантната мярка в петък, като ограничи достъпа до всички обществени мероприятия, на които участват повече от 25 души. От през днешния ден (8 ноември) там се позволяват към този момент единствено имунизирани против ковид или преболедували.

С тест на работа
Редакцията предлага
Натискът против неимунизираните се усили още от първите дни на ноември. Оттогава насам неимунизираните са длъжни по няколко пъти седмично да демонстрират негативен тест, с цел да бъдат допускани до работните си места.

След като новите ограничения бяха оповестени не последваха никакви всеобщи протестни демонстрации. Вместо това пред имунизационните центрове се извиха дълги опашки от чакащи. Над 30 000 души бяха новите имунизирани единствено в съботния ден, като повече от 10 000 получиха първа доза.

Правителството на Австрия отпусна и временен интервал от четири седмици, през който първата имунизация в композиция с негативен ПСР-тест ще се признават за задоволителни. След това към този момент ще се изисква цялостна имунизация.

Правителството желае да ограничи пандемията

„ Предполагаме, че новите правила ще допринесат съществено за ограничение на епидемията “, съобщи вицеканцлерът на Австрия Вернер Коглер пред ОРФ и не изключи даже опцията от въвеждането на на районно равнище.

Досега в Австрия са напълно имунизирани едвам към 65% от хората – това е един от най-ниските индикатори в Западна Европа.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР