Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да изплати

...
Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да изплати
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир - да плати 17 милиона лева - Общество

Който желае акциите на Варна в Пловдивския панаир, да изплати на общината 17 милиона лв., без значение дали това ще е страната, община Пловдив или някой различен, сподели през днешния ден депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев на взаимна конференция по тематиката с ръководителя на Общинския съвет (ОбС) в крайморския град Тодор Балабанов. Те припомниха, че с решение на локалния парламент от 2021 година акциите за 17 милиона лв. бяха импортирани като апорт в „ Пълдин туринвест “, оповестява Българска телеграфна агенция.

През последните години Панаирът натрупа загуби, само че това сдружение е на облага, уточни Балабанов. По думите му Варна към момента не е получавала никакви дивиденти от своите акции. Според Балабанов обаче сега няма и правна опция за отдръпване на направения апорт.

Двамата политици от ГЕРБ дадоха изключителна конференция в отговор на изказвания на варненски общински съветници от „ Демократична България “ (ДБ), които през вчерашния ден оповестиха, че са внесли предложение Общински съвет да анулира апорта на акциите на общината от Пловдивския панаир в „ Пълдин туринвест “. Позицията на Балабанов и Балачев беше, че това е на ниска цена рекламен избирателен ход. Депутатът уточни, че през последните две години никой от Демократична България въобще не е повдигал тази тематика, а в този момент се прави опит да се измести фокусът на деня настрана от абсурда с криптовалутата.

Балабанов и Балачев бяха безапелационни, че Варна би трябвало да резервира своите апортирани акции, а получените за тях пари биха били целево вложени в облагородяването на Дупката в центъра на града. Балабанов напомни още, че сдружението, което стопанисваше този терен, е в разпродажба. Когато тази процедура завърши, Дупката ще стане обществена общинска благосъстоятелност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР