Който има възможност, да ограничи през следващите дни разходките навън,

...
Който има възможност, да ограничи през следващите дни разходките навън,
Коментари Харесай

120 с контузии от поледицата са посетили "Пирогов"

Който има опция, да ограничи през идващите дни разходките на открито, а останалите да са по-внимателни поради поледиците. Такъв терен е рисков за всички и изключително за възрастните хора, при които подвижността е по-малка, костите по-крехки и всяко строшаване може да приключи неприятно, поучават травматолозите.

Те припомнят, че при поледица човек знае накъде е тръгнал, само че не знае дали няма да се окаже в незабавното.

Още в първия ден с непрекъснато негативни температури през травматологичните кабинети на университетската болница за незабавна медицина " Пирогов " са прегледани 120 души.

15 с тежки пострадвания са оставени за болнично лекуване. Данните на триажните екипи демонстрират, че всеки 7-и от общо миналите пациенти в четвъртък е бил за травматологията.

Числото е в границите на " елементарната " зимна статистика на болничното заведение, характерното е, че скачат случаите на счупванията, навяхванията, изкълчванията на глезени и китки от рухване на заледени сектори, обясниха от " Пирогов " пред " 24 часа ".

Опитът обаче демонстрира, че с увеличение на мразовития интервал зимният травматизъм пораства от ден дневно. Увеличават се главно паданията на хора в дейна и преклонна възраст.

Правилото на ортопедията е, че детският травматизъм пораства през лятото - тогава имат повече свободно време за игра и за хрумвания какъв " подвиг " да покажат.

Втората причина е, че при типичен рухвания от право състояние децата са в релативно по-малък растеж от тежко увреждане заради ниския растеж, положителната експедитивност на реакция и подвижността като цяло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР