“Който има амбицията да реформира службите трябва на първо място

...
“Който има амбицията да реформира службите трябва на първо място
Коментари Харесай

Радев: Реформа не е смяна на ръководствата на службите с наши хора от записа

“Който има упоритостта да реформира службите би трябвало преди всичко да познава законите, да познава структурите, дилемите, функционалностите и методът им на взаимоотношение с непознатите служби. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с промяна на службите. Реформа не значи да смениш управленията им с по този начин наречените " наши хора " от записа ”, съобщи президентът Румен Радев, който посети 87-ото издание на Солунския интернационален панаир.

" Искам да видя какво оферират, дано да сложат на масата си концепциите за реформиране на службите. Ще ви дам един образец: Това управление на ДАНС получи предходната година премията " Джордж Тенет " от Съединени американски щати, която се дава единствено един път годишно и единствено на една страна за извънреден принос за националната сигурност на Съединени американски щати и на нашите съдружници. И в този момент излиза, че тези, които желаят да вършат промяна, т.е. да обезглавят службите, желаят да отстранен това управление. И по този начин обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се схванат когато приказват за координиране с посолството, те в действителност против посолството ли потеглят ", добави той.

Държавният глава разяснява подадената оставка на някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров. " Човек с достолепие и чест, който не може да следи по какъв начин под него се унищожава системата и по какъв начин се вършат назначения, единствено с цел да удоволетворят сюжета от записа. В същото време той да няма никакво въздействие, а носи отговорност за това. Мисля, че това не е почтено и той постъпи по най-достойния метод ", уточни Радев.

Той акцентира, че с премиера Николай Денков са разискали редица значими провокации пред страната. " Надявам се държавното управление да постъпи оптимално умно и да ръководи в полза на България и нейните жители ", сподели Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР