“Който и министър да подаде оставка оттук нататък до 2

...
“Който и министър да подаде оставка оттук нататък до 2
Коментари Харесай

Свиленски: Докато говорим за некадърния проект за конституция, управляващите харчат стотици милиони |

“Който и министър да подаде оставка оттук насетне до 2 септември, няма никакво значение. Стана ясно каква е задачата на Борисов с плана за нова конституция - желае да печели време. ”

Това съобщи зам.- ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред Българска национална телевизия.

“Обществото отхвърли плана за конституция на ГЕРБ и бе изрично, че няма потребност от смяна на главния закон. Авторът на тази конституция Данаил Кирилов се отхвърли от нея, подавайки оставка ”, акцентира Свиленски. И добави, че оттук насетне всеки депутат, подписал се под този план, носи лична отговорност, откакто един от главните му създатели е поел такава с оставката си.

“Докато приказваме за този несръчен план за конституция, тол системата, която трябваше да носи пари за градеж и ремонт на български пътища, дава нови 130млн. лева на частна компания, като те трябваше да бъдат дадени на държавна. На пристанищния канал във Варна се прави задълбочаване за 350млн. лева Тези неща се случват непрозрачно, при медийно затъмнение и с отклонение на средства. Това беше задачата на плана за конституция - да изместят фокуса ”, безапелационен бе социалистът.

“БСП е поредна в отстояването на правовата, обществената и демократичната страна и в отстояването на конституционният ред ”, акцентира Свиленски. Той посочи, че няма тематика, която да сплоти повече членовете на Българска социалистическа партия от това да се съблюдава българската конституция и не позволи, че има народен представител от Българска социалистическа партия, който да се подпише под настояването за нова.

“Нужно е фактически въвеждане на машинното гласоподаване и по-късно оставка на Борисов. Всичко друго е мятане прахуляк в очите на хората и продължаваща мъка. Това болшинство, вкопчило се във властта, не се интересува от ползите на хората. Искаме машинно гласоподаване, чисти описи, транспарантен избор ", приключи Георги Свиленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР