Който е яздил кон, е наясно, че по време на

...
Който е яздил кон, е наясно, че по време на
Коментари Харесай

Как да излекуваме душата?

Който е яздил кон, е наясно, че по време на придвижване конникът се удря в коня. Така и нашата душа


И точно съприкосновението сред божествената искра и човешкото тяло ни „ боли ”.

Ако духът и тялото са солидарни, душата е спокойна и радостна. Докосването до божествения креативен план не предизвиква контузия на физическото тяло и на душата е умерено. Ако желанията на духа не съответстват с желанията на тялото, настава дисбаланс: докосването трансформира качеството си и индивидът изпитва паника, страхове, неоснователен дискфомфорт. Тогава душата стартира да страда и споделяме: „ Душата ме боли ”.

Тялото ни живее по много примитивни закони и болката се пробва да ги заглуши с най-достъпните средства: алкохол, изобилна храна, гуляи…

КАК ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ДУШАТА

Лекарството би трябвало да се търси не в храната или алкохола, а в потребната активност, в помощта за хората. Трябва да насочим своето тяло кон натам, накъдето се стреми нашият дух, креативното ни начало. А то участва у всекиго от нас.

Всички ние сме създатели. Да твориш, не значи единствено да пишеш стихове и да рисуваш картини. Това значи креативен, умишлено и с огромна обич да подхождаш към всяка активност. Да правиш това, от което ти става хубаво и умерено. Нечий дух Ще желае да се задълбочи в проучването на законите на мирозданието, а различен – да оказва помощ на бездомни животни или самотни старци.

Търсете себе си и започнете да творите личния си живот по повелята на душата си. И тя ще престане да ви боли…

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР