Който е ваксиниран сред персонала на ресторанти и хотели, да

...
Който е ваксиниран сред персонала на ресторанти и хотели, да
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Който е ваксиниран, да работи без маска

Който е имунизиран измежду личния състав на заведения за хранене и хотели, да не носи маска. Тази теза в ефира на Нова тв изрази ръководителят на Българската асоциация на заведенията във връзка очакващата се заповед на здравното министерство маските за дребни търговски обекти, фитнеси, фризьорски салони и дребни трудови колективи да паднат, само че единствено при имунизиране на целия личен състав.

" По-големият тласък ще бъде, който е имунизиран, работи без маска. Като стане 35 градуса на открито и видите, че имунизираните ви сътрудници са без маски, и вие ще се ваксинирате. Само с санкции няма по какъв начин да стане. РЗИ също са доста натоварени ", сподели Алибегов.

Според него не е редно, в случай че от 20 души личен състав, единствено 5 не са имунизирани, отново всички да носят маски. Освен това в заповедта на здравния министър би трябвало да има ясна формулировка какво е " малко заведение ". Той попита и за какво не и за огромните заведения да не отпаднат маските, в случай че се имунизират чиновниците.

" Трябва да са имунизирани от хигиенистка, до шефа. Мисля, че това не е допустимо ", сподели още той и добави, че е персонална преценка на всеки дали да си сложи ваксина.

" Съвсем разумно е имунизираните да не бъдат ограничавани в някои аспекти, както неимунизираните. Напълно безсмислено е да вършиме писиар, по този начин е излишно да носите маски. Не можем да приказваме за дискриминация, още повече в обстановка, в която имаме ваксини за всички искащи ", сподели в ефира на Нова тв юристката Мария Шаркова.

Тя даде за образец Съединени американски щати, където няма присъствен университет, в случай че преподаватели и студенти не са имунизирани. " В изискванията на зараза това е напълно обикновено. Всеки жител ще избира да бъде сигурен, че няма да се болести ", сподели още Шаркова.

В петък от асоциацията на заведенията у нас е изпратена покана за среща с Министерство на туризма и здравното министерство, с цел да се облекчат ограниченията за жителите на Европейски Съюз, Русия, Англия и Израел. " За нас е значимо да сме измежду първите страни членки, които да създадат това. Трябва да бъдем първи, с цел да не изпуснем турситите да отидат в Кипър и Испания ", сподели още Ричард Алибегов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР