Който е платил повече от три глоби за липса на

...
Който е платил повече от три глоби за липса на
Коментари Харесай

Който е платил повече от три глоби за липса на винетка, да си търси парите от държавата

Който е платил повече от три санкции за липса на винетка, да си търси парите от страната. Това е допустимо откакто Народното събрание одобри таван на броя на наказванията за този вид нарушение. Същевременно данните на Пътната организация демонстрират, че близо 100 хиляди са колите, засечени с повече от три нарушавания на територията на страната от 2020-та, насам. 

Парите ще дойдат от бюджета на пътната организация, само че точни сметки за това какъв брой средства ще бъдат нужни към момента няма. Сигурно е едно, че на всички водачи, които са засечени с повече от три нарушавания за година от 2019-та насам, страната ще би трябвало да върне парите, в случай че глобите към този момент са платени, или да анулира санкциите, съобщи Нова тв.

Вера Александрова е една от опарените в Пролеша. Макар и удовлетворена от признатите промени в закона, счита, че казусът с насъбраните санкции е решен отчасти.

" Нашият проблем " Пролеша " остава провесен, ние оставаме излъгани излъгани и аз държа Министерски съвет да анулира на 100 % нашите санкции, споделя тя.

Парламентът обаче одобри със задна дата да могат да се постановат до 3 санкции в годината за липса на винетка. Така измененията въпреки всичко ще бръкнат в джоба на хората от Пролеша.

Според ръководителя на Комисията по районно развиване Коста Стоянов някои от тях ще платят до 900 лева, някои ще платят обезщетителни такси до 210 лева според от проблема

Процедурата за това по какъв начин ще бъдат връщани парите на тези, които към този момент са платили и отменяне на санкциите на останалите, към момента не е ясна.Неясна остава и сумата, с която пътната организация ще се наложи да се елементарни.

" Не мога да кажа какъв брой ще бъде може и да е повече от милион, само че откакто законодателят е наредил, че тези пари би трябвало да бъдат възобновени, АПИ би трябвало да ги възвърне. Цялата тази корекция минава като поправката " Пролеша " и от нея ще се възползват с изключение на хората от Пролеша всичките останали консуматори ", обясни Доц. Георги Балабанов от Националното тол ръководство.

С измененията при закупена винетка със сбъркан регистрационен номер към този момент ще може да се поправят не един, а до три признака.

" До този миг страната събираше големи суми от хората, които от време на време надвишаваха цената на автомобила, който карат, изключително в случаите със сбъркани винетки ", сподели омбудсманът Диана Ковачева.

А в тридневен период, откакто е установено нарушаване на пътя, водачите ще бъдат уведомявани. Уведомявани ще бъдат и преди да изтече срокът на винетката - в 14-дневен период преди приключване на винетките и 2 дни за едногодишните, за тримесечните винетки ще бъде 2 дни преди приключването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР