Който е гледал днешното интервю на премиера Бойко Борисов в

...
Който е гледал днешното интервю на премиера Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Въпросите, които Слави трябва да зададе на Борисов

Който е гледал днешното изявление на премиера Бойко Борисов в утринния блок на bTV, няма по какъв начин да не е останал с чувството, че доста въпроси бяха пропуснати – за сметка на доста повторения на тези, от които на всеки разумен в България към този момент му е втръснало. И защото, най-малко към този момент, Борисов е приел поканата на Слави Трифонов да гостува в шоуто му (21 ноември), а Слави прикани във Фейсбук профила си искащите да изпращат въпроси към премиера да го създадат на следния имейл адрес, аз ще си разреша да го направя в идващите редове под формата на виртуален диалог с Борисов. И по този начин:
1. Г-н Борисов, има ли съгласно Вас монопол на пазара на горива в България?
2. Преди година и половина Комисия за защита на конкуренцията не откри картел на пазара на горива и сподели на бензиностанциите сами да се борят да няма картел на пазара. Сега Комисия за защита на конкуренцията потегли отново да ревизира цените на горивата. Какво значи това съгласно Вас?
3. Какво би трябвало да се случи, с цел да подаде оставка държавното управление?
4. Какво би трябвало да се случи, с цел да подаде оставка Валери Симеонов?
5. Последният мониторингов отчет на Европейска комисия за България е най-хубавият, откогато съществува Механизма за съдействие и инспекция. Не е ли по този начин, тъй като сте комфортен за Жан-Клод Юнкер и избрани кръгове в Брюксел, а не тъй като България е преборила проведената престъпност, корупцията и си е оправила правосъдната система?
6. Защо в България няма наказан още нито един политик на висок пост поради корупция?
7. В редица свои обществени изяви припомняте какво е било по времето на Българска социалистическа партия и говорите особено за КТБ и АЕЦ " Белене ". Само Българска социалистическа партия и Орешарски са отговорни за банкрута на КТБ?
8. Как по този начин през първия Ви мандат КТБ порасна като активи от 2 милиарда лв. до 5,6 милиарда лв.?
9. Колко държавни сдружения държаха парите си в КТБ по време на първия Ви мандат и за какво?
10. Защо планът " Белене " беше възобновен, откакто неведнъж през годините казахте, че поради този план сме ощетени с милиарди и това е попречило да се вдигнат по-бързо
11. Смятате ли, че Делян Пеевски трябваше да заявява, че има частен интерес в медийния бранш, откакто внесе законопроект за медиите? Защо не го направи съгласно Вас?
12. След като към този момент има нов Закон за медиите, чиято съществена цел е изсветляването на собствеността им, ще дадете ли прогноза какъв брой медии ще се окажат владеене на господин Пеевски?
13. Ще предложите ли смяна на законодателството по този начин, че в случай че даде народен представител отсъства от Народното събрание на избран брой съвещания, да бъде автоматизирано изхвърлян от Народното събрание?
14. Смятате ли, че единствено с наливане на пари българското обучение и опазване на здравето ще се оправят?
Разбира се, това е единствено дребна част от въпросите, на които Борисов дължи обществен отговор. И то не просто еднократно, а непрекъснато. Но и телевизионният формат не разрешава да се разгърне същинската картина на това, което може да бъде заставен да каже или да откаже да каже човек като Борисов. Затова, нека на 28 ноември вечерта Слави Трифонов се прояви като човек, задаващ точните въпроси в точните моменти, а всички ние да слушаме деликатно отговорите и да си ги спомним като пристигна време за избори. Иначе просто нищо не вършим.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР