, който беше официално уведомен, че е заподозрян в държавна

...
, който беше официално уведомен, че е заподозрян в държавна
Коментари Харесай

Украйна задържа депутата, заподорзян в държавна измяна

, който беше публично известен, че е обвинен в държавна измяна за хипотетично съдействие с съветското военно разузнаване, заяви, че съдът в Киев е разпоредил задържането му за 60 дни, осведоми " Ройтерс ".

Дубински е включен в листата със наказания на Съединени американски щати, а през вчерашния ден стана ясно, че той е обвинен и в разпространяване на дезинформация за политическото управление на Украйна.

" Съдът поддържа настояването на прокуратурата да ми наложи мярка за неотклонение под формата на задържане за 60 дни до 12 януари 2024 година " , показва Дубински във видео, оповестено в " Телеграм ". Той обаче не показва в детайли повода за ареста си. Във видеото Дубински е в постройка с мъж в униформа на украинската работа за сигурност зад себе си.

Вчера Службата за сигурност на Украйна уведоми, че политик е обвинен в държавна измяна, без обаче да посочва въпросното лице.

Депутатът Ярослав Юрчишин, първи заместник-ръководител на парламентарната комисия по антикорупционна политика, и депутатът Олексий Гончаренко обаче показаха Дубински като обект на акцията.
 Киев проверява депутата, популяризирал документите за дейностите на Хънтър Байдън в Украйна
Киев проверява депутата, популяризирал документите за дейностите на Хънтър Байдън в Украйна

СБУ заяви, че обвиненият е член на незаконна организация, финансирана от съветското военно разузнаване

" Дубински получи уведомление за съмнение за държавна измяна. Той беше обискиран през днешния ден " , заяви Гончаренко в " Телеграм ".

Самият Дубински дефинира известието за съмнение като изфабрикувано и " основано на безспорни неистини на висши държавни чиновници ".

Депутатът беше изключен от ръководещата партия " Слуга на народа " през 2021 година , откакто беше включен в листата със наказания на Съединени американски щати поради хипотетична интервенция в изборите. Тогава той отхвърли тези обвинявания и продължи да работи в Народното събрание.

По данни на СБУ обвиненият е член на незаконна организация, финансирана от съветското военно разузнаване. Престъпната организация е била основана през 2016 година и включва също някогашен народен представител, техен асистент и някогашен прокурор.

" Установено е, че по напътствие на съветските специфични служби тя е провела събития за дискредитиране на имиджа на Украйна на интернационалната сцена за утежняване на дипломатическите връзки със Съединени американски щати и усложняване на присъединението на Украйна към Европейския съюз и НАТО ", осведомят от Държавното бюро за следствие на страната.

През януари 2021 година Вашингтон наложи наказания на няколко украински физически и юридически лица, измежду които и Дубински, като ги упрекна в интервенция в изборите в Съединени американски щати и връзки с проруски украински народен представител, обвързван с напъните на съдружниците на тогавашния президент Доналд Тръмп да изровят и неговия наследник.
 Украйна арестува някогашен министър за държавна измяна
Украйна арестува някогашен министър за държавна измяна

Нестор Шуфрич е упрекнат в втълпяване на проруски настроения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР