, която оглавява европейската прокуратура, е поискала допълнителна информация за

...
, която оглавява европейската прокуратура, е поискала допълнителна информация за
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши поискала допълнителна информация за седем от нашите делегирани прокурори

, която оглавява европейската прокуратура, е поискала спомагателна информация за седем от нашите делегирани прокурори. Това е станало с писмо, получено в България в края на предходната седмица. Новината беше доказана пред от източници от Висшия правосъден съвет. От прокуратурата не са били открити за коментар.
България изпрати на Кьовеши 10 делегирани прокурори колкото бяха поискани от европейската прокуратура. По правилник обаче, делегираните прокурори във всяка страна, която членува в новосъздадената институция може да са двама, тъй че няма спънка европейската прокуратура да проработи в България и с тримата, по отношение на които не се желае спомагателна информация.
 Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши ще е огромен тест Бойко Атанасов: Крайното решение на Лаура Кьовеши ще е огромен тест
" Процедурата на състезанието не се организира по разпоредбите, признати от Висш съдебен съвет, и според регламента. На мен ми изглеждаше като съдбоносен избо...
Според уеб сайтът Euractiv утвърдените са Вероника Трифонова, Божидара Димова и Венцислав Фердинандов. Основното несъгласие на европейската прокуратура е, че трима от делегираните прокурори до момента са работили като следователи и по тази причина не можели да поддържат обвиняването в съда. При самото чуване обаче, един от най-задаваните въпроси към кандидат-следователите беше за обвиняването в съда и писането на обвинителни актове.
Другото несъгласие на европейската прокуратура било, че някои от делегираните прокурори нямали дълъг стаж, а идвали от районни прокуратури. На чуването пред прокурорската гилдия се явиха 31 претенденти, като на 13 февруари бяха определени 10. Според осведомени на своето съвещание другата сряда прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет ще разиска писмото на Лаура Кьовеши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР