Коя ваксина е по-добра е дискусия, която започва се води

...
Коя ваксина е по-добра е дискусия, която започва се води
Коментари Харесай

Коронавирусът в нас: В Бургас не достигат ваксини

Коя ваксина е по-добра е полемика, която стартира се води на всички места. Това е естествената човешка душeвност. Тук е мястото на специалистите и институциите да кажат, че  сходна разлика не води до средата . Мнението от сегашните изследвания демонстрира, че сегашните РНК ваксини са много по-ефективни от тези на " AstraZeneca ". Но този медикамент се ползва сполучливо във Англия, където демонстрира много по-добри от предстоящите резултати, разяснява завеждащият лабораторията по инфекции на мозъка в Берн доктор Аспарух Илиев.

" Съпоставени с другите ваксини, с които сме ваксинирани в ранна детска възраст,  сегашните лекарства против COVID-19 имат малко по-висока периодичност на безусловно безобидни странични реакции . Това са главоболие, температура, настинка. Те минават в първите 24 до 48 часа. Могат да бъдат блокирани сполучливо с „ Парацетамол ” и „ Ибупрофен ”, уточни специалистът в ефира на Нова телевизия. 

По никакъв метод имунизираните не могат да се заразят с вируса ”, безапелационен е лекар Илиев. Медикаментът внася мъничко късче от вируса в организма, с цел да може той да стартира да създава антитела. Страничните реакции значат, че имунната система реагира съответно. „ Ако няма такива реакции – това също не значи, че тя не работи ”, уточни той.

След имунизация с „ Pfizer “ не предаваме болестта

За ваксина та на „ Pfizer “ е открито, че по-късно не предаваме болестта . Това съобщи пред bTV проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология. Тя посочи, че всички ваксини, с които България разполага сега, са доста положителни.

Призовавам ваксина цията фактически да придобие всеобщ темперамент и ще има резултат от това “, моли проф. Аргирова. По думите ѝ е доста значима и ролята на лекарите по места, които би трябвало да изясняват на хората изгодите та имунизацията. Проф. Аргирова цитира ново изследване, което сочи, че  при положително ваксина лно покритие по света страните ще се отърват от COVID-19  и той ще се популяризира единствено на обособени места, които не са покрити добре от имунизациите.

Последните данни 

1925 са новите случаи на ковид у нас през последното денонощие. Това сочат данни на Единния информативен портал. Направени са 13 695 теста, което значи, че позитивните проби са 14%.

През последните 24 часа са умряли 79 души, а излекуваните са 777 . Отново най-вече новозаразени има в София - 478, следват Бургас със 182 и Пловдив със 138. Болните с Covid-19, които се лекуват в болница, към този момент са 3 933, като от тях 334 в интензивни отделения.

През последното денонощие са имунизирани 11 709 души , по този начин общият им брой надвиши 131 000. Близо 28 000 са с две сложени дози

В Бургас не доближават ваксини . Там има 15 имунизационни кабинета. Предстои откриването на денонощен кабинет в медицинския център „ Свети Николай Чудотворец “.

От 13.00 до 17.00 часа доктор Пламен Панайотов е провел зелен кулоар за искащите да се имунизират. Половин час преди началото пред кабинета му към този момент се бяха събрали хора:

" Мисля, че е потребно за нас и за здравето на близките. Ваксината ще ме защищити от бъдещо заболяване. Видът ваксина не е от голяма важност. Всички, които са измислили тези ваксини, са по-умни от нас ".

" Аз съм на 20 години. Реално ваксина та е основана да те защищити от заболяването, не да те чипира ".

Днес доктор Панайотов е получил единствено 10 дози от ваксина та на " АстраЗенека ", а искащите да се имунизират са близо 40 души:

" За страдание обаче сега всичко това ще спре, защото няма ваксини. Ние получихме едно флаконче, което е единствено за 10 индивида. Записаните за сряда, четвъртък и петък, това са най-малко 120 индивида ".

Близо 7700 са имунизираните в Бургаска област от началото на акцията.

От на следващия ден стартира ваксина цията на искащите консуматори на обществения патронаж, които са трудноподвижни.

Три мобилни екипа ще стартират и ваксина ция на жителите на Ахтолоп и хората от община Малко Търново.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР