Коя жена не иска да е още по-красива отколкото природата

...
Коя жена не иска да е още по-красива отколкото природата
Коментари Харесай

Искате здрава, ухаеща и красива кожа – използвайте тогава черния марокански сапун – едно чудо от природни съставки!

Коя жена не желае да е още по-красива в сравнение с природата я е дарила?! Един от методите е да включи в банята си африкански вид сапун. Това обаче надалеч не е лесна работа, защото истинският африкански сапун се подготвя от пепелта на разнообразни локални растения (живовляк, какао, палмово дърво и други), към които се прибавят кокосово и палмово масло; само че което е по-важно, точните предписания се знаят само от шаманите на обособените племена и издаването им се смята за нарушаване на едно от главните табута на племето! Затова ви предлагаме да употребявате черният марокански сапун – една в действителност незаменима част от мароканската традиция на хамама (турската баня), който се подготвя по напълно друг начин; съставлява кремообразна паста, формирана от чист зехтин и цели намачкани маслини, накиснати в готварска сол и поташ (калиева сол).

По принцип, всички типове африкански сапуни са едни от най-здравословните в международен мащаб, защото съдържат 1% Fe и доста скъпите за кожата витамини А и Е.

А в случай че в тях има и масло от шеа, то постоянното миене защищава от UV радиацията на слънцето, изключително мощна в африканския континент. Но да се върнем към наличния за подготвяне в домовете марокански сапун – богат на витамините А и Е, само че и на антиоксиданти! За да усетите резултата му би трябвало да обтриете цялото си тяло под душа и останете по този начин 10-ина минути. Така ще подхраните, овлажните и ексфолирате кожата си в дълбочина, ще я почистите и омекотите – ще стане същинско украшение! Нещо повече, ще премахнете мъртвите кафези, ще елиминирате акнето и ще изведете токсините от тялото си! Най-сетне, ще стимулирате процесите, водещи до намаляване!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР