Коя е следващата стъпка? Какво ще изпратим утре? Изтребители? Военни?

...
Коя е следващата стъпка? Какво ще изпратим утре? Изтребители? Военни?
Коментари Харесай

Йончева: Ядрено оръжие ли ще изпратим в Украйна?

„ Коя е идната стъпка? Какво ще изпратим на следващия ден? Изтребители? Военни? Може би нуклеарно оръжие? “

Това попита българската евродепутатка от Българска социалистическа партия Елена Йончева в Европейския парламент в Брюксел.

Тя приказва на спор за подготовката на срещата " Украйна-ЕС ", която ще се състои на следващия ден в Киев.

„ Украйна е изправена пред мощ, която  разполага със мощ с голям нуклеарен капацитет. Нима чакаме сходна борба да приключи с победа на Украйна на бойното поле? “, продължи Йончева.

И си отговори сама:

„ Да, превръщането на спора в непрестанен може да дестабилизира Русия. Но това ще обрече украинския народ на дълга самоунищожителна война и ще изтощи Европа. “

Според българската представителка Европейски Съюз има потребност от печеливша тактика за прекъсване на войната.

„ Думата, която не слушам от Брюксел, е „ договаряния “, сподели Йончева, след което водещият съвещанието я прекъсна, защото бе просрочила времето за изявление.
Кой е съветският Талейран
„ И аз желая да повеждам договаряния “, сподели в умозаключение еврокомисарят Йоханес Хан, който замества отрасловите си сътрудници, отпътували за Киев.

„ Питам се кой е съветският Талейран. Не ми е прочут. Тук става дума за възобновяване на териториалната целокупност на Русия Имам възприятието, че от време на време не се разбираме. Мисля, че е ясно, че агресорът е Русия “, посочи той.

Преди два дни Елена Йончева попита някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен чака ли включване в спора на военни сили от страни членки на пакта и дали България може да е измежду първите присъединили се. Това стана на взаимно съвещание на Комисията по външни работи и Подкомисията по сигурност и защита.

„ НАТО като цяло не е част от войната в Украйна. Отделните страни – по-малко или повече са част от войната, не би трябвало да го крием “, отговори Расмусен.

И добави, че НАТО надали ще прати войски в Украйна, само че всяка страна от алианса сама взема решение каква помощ да даде. По думите му Киев има правото да изиска помощ, а страните – да я дават.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР